Sibbe Live: Klassisk onsdag

september 30 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Sång, cello och gitarr i Sibbe Live! 30.9

Sista onsdagen i september, 30.9, uppträder sopran Pia Pajala, gitarrist Patrik Kleemola och cellist Erkki Lahesmaa i Sibeliusmuseums konsertserie Sibbe Live!. Trion utlovar en mångsidig repertoar med stycken av bl.a. SchubertSorGnattaliHindemith och Heiniö.

– I början av konserten framför vi med sopran Pia Pajala i spetsen nyromantiska stycken av Schubert och Sor. Vi avslutar med musik av den spanska klassiska kompositören De Falla. Däremellan spelar Erkki Lahesmaa Hindemiths solosonat för cello och jag Mikko Heiniös solosonat för gitarr, berättar Kleemola.

Utöver de nämnda smakproven utlovas också ytterligare stycken framförda av trion, i duett och solo. Konserten har utformats efter artisternas tidigare samarbeten, men innehåller också flera nyheter.

– Jag och Erkki har länge sökt efter duetter lämpade för sopransång och cello, vilket har visat sig vara utmanande. Detta som en vink till alla kompositörer där ute, att anta utmaningen, uppmanar Pajala.

Kleemola tillägger att det uppstår spännande kontraster mellan konsertens olika instrument, genrer och epoker. Kompositionerna som framförs instrumentalt är alla omfattande sonater med ett modernare tonspråk, medan 1800-talsmusiken bjuder på friare och mera lättsamma inslag.

Ivern att få framföra konserten för livepublik är påtaglig bland de tre artisterna. Det gångna halvåret har erbjudit få tillfällen till fysisk interaktion och för Kleemola är det här det tredje liveuppträdandet sedan mars.

– Det känns fantastiskt att få framföra vår repertoar i Åbos bästa konsertsal för kammarmusik, och dessutom i utomordentligt sällskap, avslutar Pajala.

Konserten börjar kl. 19, biljettförsäljningen börjar kl. 18
Biljetter: vuxna 12 €, studerande, seniorer, beväringar 10 €