Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sibbe Live: Klassisk onsdag

september 9 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Cellistduon Anna-Maaria och Olli Varonen kombinerar Mozart, ungersk folkmusik och nyskrivet finskt i sin jubileumskonsert

Onsdagen 9.9 infaller höstens andra Sibbe Live!-konsert. Cellistduon Anna-Maaria och Olli Varonen framför stycken av bl.a. MozartSchubert, Boccherini och Bartók. På repertoaren finns verk hämtade från barocken, wienklassicismen, romantiken och folkmusiken.

– Både jag och min fru har starka band till Ungern, bl.a. genom våra studier vid Liszt-akademin i Budapest. Det ungerska influerar också den här konserten, där vi exempelvis framför stycket 12 lintua, som är min egen tolkning av två ungerska folkvisor, berättar Olli Varonen.

Makarna Varonens framträdande på Sibeliusmuseum är även en hyllning till deras gemensamma tjugoåriga artistskap. Genom decennierna har paret samlat på sig otaliga upplevelser i en mängd olika länder, både på tumanhand, i sällskap av andra artister och de musicerande döttrarna Anni och Elli.

– Konserten rymmer många minnen från de gångna åren, men också nyare stycken. De senaste åren har vi haft glädjen att utveckla ett tätt samarbete med tonsättare Harri Wessman, och uppträder därmed också med hans kompositioner, säger Olli Varonen.

Coronaepidemin drabbade live-musiken hårt särskilt under våren. Anna-Maaria och Olli har gett några konserter genom video och live-streaming, men menar att känslan inte kan jämföras med de fysiska mötena med publiken.

– Konsertupplevelser uppstår genom växelverkan mellan musiker och publik, där alla parter är lika viktiga. Det kan låta konstigt, men publikens tystnad och ordlösa kommunikation är ofta otroligt kraftfull, menar Olli Varonen.

 

Konserten börjar kl. 19, biljettförsäljningen börjar kl. 18
Biljetter: vuxna 12 €, studerande, seniorer, beväringar 10 €

Köp biljetter

 

Detaljer

Datum:
september 9
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
10€ – 12€

Plats

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Telefon:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Sibeliusmuseum och Ett Hem öppnas för allmänheten

| Aktuellt | No Comments

Vi vill göra ditt museibesök så trivsamt och tryggt som möjligt. Under perioden 3.6–29.8 har vi avvikande öppettider. Vi har dessutom utarbetat några direktiv som vi hoppas att alla våra besökare följer. Välkommen att uppleva våra museer inom trygga ramar!

Nyheter och nostalgi i Tähtinens skivsamling

| Aktuellt | No Comments

Nyheter och nostalgi i Tähtinens skivsamling År 2019 införskaffade Sibeliusmuseum en samling skivsinglar som ursprungligen tillhört Åbobon Lauri ”Lasse” Tähtinen (1927-1988). Samlingen består av 121 numrerade EP-skivor, med så gott…

Fotografering av instrumentsamlingen

| Aktuellt | No Comments

Vi har påbörjat arbetet med att fotografera museets instrumentsamling som omfattar över 2000 instrument. Fotograferingen görs under 2020–21.

Arkivets kundtjänst stängt 1.1.-31.7.2020

| Aktuellt | No Comments

År 2020 inleder Sibeliusmuseum ett digitaliseringsprojekt med syfte att göra museets instrument och äldsta arkivmaterial mer tillgängligt för användarna.