• Detta evenemang har redan ägt rum.

SIBBE LIVE: Klassisk onsdag

september 16 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Wienklassicistisk elegans och impressionistisk mystik på Sibeliusmuseum 16.9

Onsdagen 16.9 hörs Åbomusikerna Andreas Helling (cello) och Tuuli Lempa (piano) i Sibeliusmuseums konsertserie Sibbe Live!. Helling och Lempa framför stycken av bl.a. BeethovenJanáček och Fauré under denna klassiska afton.

– Vi valde att spela Beethovens sonat för cello och piano till ära av kompositörens 250-årsjubileum. Janáčeks sagostycken och Faurés sonat kompletterar och skapar kontraster till Beethovens verk, konstaterar Lempa.

Helling och Lempa utlovar en färgsprakande och högklassig konserthelhet som kombinerar wienklassicistisk elegans med impressionistisk mystik. Konserten är dessutom ett tillfälle att lyfta genren kammarmusik. Liksom de flesta musiker har också Lempas och Hellings artistskap påverkats drastiskt av coronaepidemin. Duon har samarbetat sedan 2019, vilket innebär att en ganska stor del av den gemensamma artistresan har kantats av avbokade spelningar och varierande publikrestriktioner.

– Med anledning av den gångna våren känns det extra roligt och spännande att spela inför livepublik igen. Vi håller tummarna för att höstens konserter ska kunna förverkligas och att publiken är ivrig och känner sig trygg att närvara, avslutar Lempa och Helling.

Konserten börjar kl. 19, biljettförsäljningen börjar kl. 18
Biljetter: vuxna 12 €, studerande, seniorer, beväringar 10 €