Eric Adlercreutz -Arkkitehdin kynä kohtaa paperin

Näyttely avaa piirustusten kautta arkkitehtuurin ja piirtämisen kiehtovaa maailmaa. Samalla se kertoo arkkitehdin monipuolisesta työstä ja tuo esille, miten piirtämisellä on ollut suuri rooli Eric Adlercreutzin (1935-) työssä seitsemänkymmenen vuoden aikana.

Piirtäminen ei ole ollut hänelle pelkkä tekninen suoritus, vaan myös elinikäinen intohimo. Varhaisimmat piirustukset ovat ihmis- ja eläinpiirustuksia sekä piirustuksia matkoilta, usein Välimeren alueelta. Näyttelyn kilpailuehdotukset ja perspektiiviluonnokset kertovat arkkitehdin kiinnostuksesta vuorovaikutukseen olemassa olevan ympäristön kanssa. Vitriineissä on esillä arkkitehdin työkaluja, kyniä, viivoittimina, paperia, luonnosvihkoja ja piirtämisen myötä syntyneitä abstrakteja värikynäpiirustuksia ja akryylimaalauksia. Näissä teoksissa arkkitehdin kynä vie ajatukset uusiin muoto- ja värimaailmoihin.

”Käden ja aivojen yhteispeli on kiehtovaa. Kyse ei suinkaan ole vain siitä, miten aivot ohjaavat kättä. Nykytutkimus on osoittanut, että käden käyttö vaikuttaa myös suoraan aivoihin ja niiden kehitykseen. Voi siis liioittelematta todeta, miten tärkeää on innostaa lasta jo pienestä pitäen kynän ja paperin ääreen ilmaisemaan itseään viivoilla, jotka vähitellen saavat hahmon ja muuttuvat kuviksi, joista jokainen on ainutlaatuinen.” Eric Adlercreutz

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Pro Artibus -säätiön kanssa. Näyttelyn on kuratoinut FT Juha-Heikki Tihinen ja sen esillepanon on suunnitellut Eric Adlercreutz.