Ladataan evenemangs

« All evenemangs

  • Tämä evenemang on mennyt.

Sibbe Live: Klassinen keskiviikko

marraskuu 25, 2020 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Turkulainen muusikko Mikko Luoma, harmonikka esiintyy keskiviikkona 26.11. Sibelius-museon Sibbe Live! -konserttisarjassa. Luoma soittaa Johann Sebastian BachinDomenico Scarlattin ja Jukka Tiensuun sävellyksiä. Konsertissa kuullaan lisäksi Lauri Mäntysaaren Élégie-teoksen kantaesitys. Élégie on vaiheittain vuodesta 2018 asti syntynyt sooloteos. Alunperin epädramaattisena, melankolisena passacagliana alkanut sävellys sai dramaattisemman muodon Notre-Damen kirkossa huhtikuussa 2019 riehuneen tulipalon jälkeen.

– Vihdoinkin saan mahdollisuuden esittää Élégien yleisön edessä. Tulipalosta on kulunut aikaa ja nyt olosuhteet ovat toisella tavalla traagiset. Koronapandemian takia kantaesitys siirtyi keväältä syksylle. Teoksen tunnelma sopii erinomaisesti kriisinomaiseen tilanteeseen, jossa nyt elämme, Luoma kuvailee.

Mikko Luoma on menestynyt sooloartisti ja kamariorkesterimuusikko, jonka ohjelmistoon mahtuu niin klassinen barokki kuin moderni avantgarde. Hän työskentelee myös lehtorina Turun Taideakatemiassa sekä harmonikansoiton että kamarimusiikin parissa.

– Sibelius-museon konserttiin olen valinnut minulle rakkaita teoksia. Bachia olen soittanut jo teininä ja Scarlattikin on ollut kauan ohjelmistossani. Tiensuu säveltää monipuolisia harmonikkateoksia ja  Mäntysaari edustaa nuoren polven säveltäjiä, joiden kanssa on aina mielenkiintoista tehdä yhteistyötä, Luoma toteaa.

Konsertti alkaa klo 19, lipunmyynti avataan klo 18
Liput: aikuiset 12 €, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 €

Osta lippuja

 

Tiedot

Päivämäärä:
marraskuu 25, 2020
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
10€ – 12€

Tapahtumapaikka

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Puhelin:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Sibelius-museo saa uuden katon

| Ajankohtaista | No Comments

Sibelius-museon katto uusitaan keväällä 2021. Remontti aloitettiin 1.2. ja sen odotetaan valmistuvan toukokuun alussa. Remontti ei vaikuta museon toimintaan eikä aukioloaikoihin. Sibelius-museon katto on alkuperäinen vuodelta 1968, jolloin Woldemar Baeckmanin…

Sibelius-museo sulkee estääkseen koronaviruksen leviämisen

| Ajankohtaista | No Comments

Uusien rajoitusten mukaisesti suljemme museon 2.12.2020 lähtien. Tämän jakson aikana emme myöskään ota vastaan ryhmiä. Toivotamme kaikki uudelleen tervetulleiksi sitten, kun pystymme jälleen takaamaan turvallisia museoelämyksiä!

Turvallisuutesi on meille tärkeää

| Ajankohtaista | No Comments

Tervetuloa konsertteihin Huomioimme kauden tapahtumissa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja THL:n antamat turvallisuusohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa. Konsertit ovat pääsääntöisesti ilman väliaikaa ja niiden kesto on noin 60 minuuttia. Saliin otetaan vain…

Sibeliusmuseums bakgård, Pehr Kalm revival

Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella

| Ajankohtaista | No Comments

Sibelius-museon takapihan puutarhassa, Jan Erik Anderssonin Pehr Kalm Revival -teoksen luona on lokakuun aikana mahdollista kuulla kahta eri äänitaideteosta. Äänitaideprojekti Kuuntele sientä, kuuntele pyörää tuo Turun kaupunkitilaan uusia ääniteoksia. Arte…