Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sibbe Live: Klassinen keskiviikko

16 syyskuun @ 19:00 - 20:30

10€ - 12€

Wieniläisklassismin eleganssia ja impressionismin mystiikkaa Sibelius-museossa 16.9.

Keskiviikkona 16.9. ovat vuorossa turkulaismuusikot Andreas Helling (sello) ja Tuuli Lempa (piano) Sibelius-museon Sibbe Live! -konserttisarjassa. Tämän klassisen illan aikana Helling ja Lempa esittävät mm. BeethoveninJanáčekin ja Faurén sävellyksiä.

– Valitsimme juuri Beethovenin sonaatit sellolla ja pianolla soitettuna säveltäjän 250-vuotisjuhlan kunniaksi. Janáčekin satu-sarja ja Faurén sonaatti täydentävät ja luovat kontrastia Beethovenin teoksille, sanoo Lempa.

Helling ja Lempa lupaavat värikkään ja korkealaatuisen konserttikokonaisuuden, joka yhdistää wieniläisklassismin eleganssia impressionismin mystiikkaan. Konsertti on myös hyvä tilaisuus nostaa esiin kamarimusiikin tyylilajia.

Kuten montaa muutakin muusikkoa, on koronavirusepidemia varjostanut voimakkaasti myös Lempan ja Hellingin taitelijan työtä. Duo on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien, joten suurta osaa yhteisestä taiteilijan taipaleesta on leimannut perutut konsertit ja erilaiset yleisörajoitukset.

– Kuluneen kevään vuoksi tuntuu erityisen hauskalta ja jännittävältä päästä taas esiintymään live-yleisölle. Pidämme peukut pystyssä, jotta kaikki syksyn konsertit voidaan toteuttaa, ja että yleisö on innokkaasti mukana ja tuntee olonsa turvalliseksi osallistuakseen taas live-konsertteihin, tiivistävät Lempa ja Helling.

 

Konsertti alkaa klo 19, lipunmyynti avataan klo 18
Liput: aikuiset 12 €, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 €

 

Osta lippuja

 

Tiedot

Päivämäärä:
16 syyskuun
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
10€ - 12€

Tapahtumapaikka

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Puhelin:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Turvallisuutesi on meille tärkeää

| Ajankohtaista | No Comments
Turvallisuutesi on meille tärkeää Tervetuloa konsertteihin Huomioimme kauden tapahtumissa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja THL:n antamat turvallisuusohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa. Konsertit ovat pääsääntöisesti ilman väliaikaa ja niiden kesto on noin 60...
Sibeliusmuseums bakgård, Pehr Kalm revival

Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella

| Ajankohtaista | No Comments
Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella Sibelius-museon takapihan puutarhassa, Jan Erik Anderssonin Pehr Kalm Revival -teoksen luona on lokakuun aikana mahdollista kuulla kahta eri äänitaideteosta. Äänitaideprojekti Kuuntele sientä, kuuntele pyörää tuo Turun kaupunkitilaan...

Sibelius-museo ja Ett hem avataan yleisölle

| Ajankohtaista | No Comments

Haluamme museovierailujen sujuvan mahdollisimman miellyttävästi ja turvallisesti. Aukioloaikamme poikkeavat normaalista 3.6.-29.8. välisenä aikana. Olemme laatineet muutamia sääntöjä, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvalliselle museokäynnille!

Uutuuksia ja nostalgiaa Lasse Tähtisen levykokoelmassa

| Ajankohtaista | No Comments

Uutuuksia ja nostalgiaa Lasse Tähtisen levykokoelmassa Vuonna 2019 Sibelius-museo hankki arkistoonsa turkulaiselle Lauri ”Lasse” Tähtiselle (1927-1988) kuuluneen levykokoelman. Kokoelma käsittää 121 numeroitua gramofonilevyä, jotka ovat lähes yksinomaan 1940-60-lukujen suosittuja suomalaisia…