Ladataan evenemangs

« All evenemangs

  • Tämä evenemang on mennyt.

Sibbe Live: Klassinen keskiviikko

syyskuu 30, 2020 @ 19:00 - 20:30

10€ – 12€

Sibbe Live! tarjoaa laulua, sellomusiikkia ja kitaran säveliä 30.9.


Syyskuun viimeisenä keskiviikkona 30.9. kuullaan sopraano Pia Pajalaa, kitaristi Patrik Kleemolaa ja sellisti Erkki Lahesmaata Sibelius-museon Sibbe Live! -konserttisarjassa. Trio lupaa monipuolisen ohjelmiston, joka koostuu mm. SchubertinSorinGnattalinHindemithin ja Heiniön sävellyksistä.

– Konsertin alussa esitämme sopraano Pia Pajalan kanssa Schubertin ja Sorin lauluja varhaisromantiikan aikakaudelta, ja päätämme konsertin espanjalaisen säveltäjä De Fallan säveliin. Erkki Lahesmaa soittaa myös Hindemithin soolosellosonaatin ja minä puolestani Mikko Heiniön soolokitarasonaatin, kertoo Kleemola.

Näiden makupalojen lisäksi luvassa on myös muita koko trion esityksiä, soolokappaleita sekä duosoittoja. Konsertti on rakennettu taiteilijoiden aikaisimmista yhteistöistä, mutta mukana on myös uutuuksia. 

– Olemme Erkin kanssa jo kauan etsineet sopraanolaululle ja sellolle sopivia duettoja, mutta se on osoittautunut haastavaksi. Tässä onkin hyvä vinkki säveltäjille tarttua haasteeseen, sanoo Pajala.

Kleemola lisää, että eri aikakausien, tyylilajien ja instrumenttien yhdistäminen konserteissa luo mielenkiintoisia kontrasteja. Instrumentaaliteokset ovat kaikki laajamuotoisia sonaatteja vähän modernimmalla sävelkielellä, joille vapaamuotoisemmat ja ehkä aavistuksen kevyemmät laulusarjat 1800-luvun alkupuolelta luovat hyvän vastakohdan. Innokkuus esiintyä liveyleisölle on silminnähtävää taiteilijoiden kesken. Mennyt puolivuotinen on tarjonnut vain vähän tilaisuuksia fyysiseen vuorovaikutukseen ja Kleemolalle tämä onkin kolmas live-esiintyminen sitten maaliskuun. 

– Kyllä jokainen konsertti tuntuu vielä aiempaa ainutlaatuisemmalta yhteiseltä hetkeltä yleisömme kanssa ja on mahtavaa saada esiintyä Turun parhaassa kamarimusiikkisalissa, erinomaisessa seurassa, tiivistää Pajala. 

 

Konsertti alkaa klo 19, lipunmyynti avataan klo 18
Liput: aikuiset 12 €, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 €

Osta lippuja

 

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 30, 2020
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
10€ – 12€

Tapahtumapaikka

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Puhelin:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Sibelius-museo saa uuden katon

| Ajankohtaista | No Comments

Sibelius-museon katto uusitaan keväällä 2021. Remontti aloitettiin 1.2. ja sen odotetaan valmistuvan toukokuun alussa. Remontti ei vaikuta museon toimintaan eikä aukioloaikoihin. Sibelius-museon katto on alkuperäinen vuodelta 1968, jolloin Woldemar Baeckmanin…

Sibelius-museo sulkee estääkseen koronaviruksen leviämisen

| Ajankohtaista | No Comments

Uusien rajoitusten mukaisesti suljemme museon 2.12.2020 lähtien. Tämän jakson aikana emme myöskään ota vastaan ryhmiä. Toivotamme kaikki uudelleen tervetulleiksi sitten, kun pystymme jälleen takaamaan turvallisia museoelämyksiä!

Turvallisuutesi on meille tärkeää

| Ajankohtaista | No Comments

Tervetuloa konsertteihin Huomioimme kauden tapahtumissa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja THL:n antamat turvallisuusohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa. Konsertit ovat pääsääntöisesti ilman väliaikaa ja niiden kesto on noin 60 minuuttia. Saliin otetaan vain…

Sibeliusmuseums bakgård, Pehr Kalm revival

Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella

| Ajankohtaista | No Comments

Sibelius-museon takapihan puutarhassa, Jan Erik Anderssonin Pehr Kalm Revival -teoksen luona on lokakuun aikana mahdollista kuulla kahta eri äänitaideteosta. Äänitaideprojekti Kuuntele sientä, kuuntele pyörää tuo Turun kaupunkitilaan uusia ääniteoksia. Arte…