Sibeliusmuseum och Ett Hem öppnas för allmänheten - Sibeliusmuseum
Tillbaka

Sibeliusmuseum och Ett Hem öppnas för allmänheten

29.05.2020

Sibeliusmuseum öppnar onsdagen den 3 juni och museet Ett hem öppnar fredagen den 5 juni. Vi vill göra ditt museibesök så trivsamt och tryggt som möjligt. Under perioden 3.6–29.8 har vi avvikande öppettider. Vi har dessutom utarbetat några direktiv som vi hoppas att alla våra besökare följer. Välkommen att uppleva våra museer inom trygga ramar!

AVVIKANDE ÖPPETTIDER 3.6–29.8.2020

Sibeliusmuseum håller öppet från onsdag till lördag kl. 11–15. Stängt måndagar, tisdagar och söndagar. 
Ett Hem håller öppet från onsdag till lördag kl. 11–15 i juni och augusti. Stängt måndagar, tisdagar och söndagar samt hela juli månad.
Vi meddelar separat om ändringar görs.

GUIDNINGAR OCH EVENEMANG

Öppna guidningar och evenemang arrangeras inte under sommaren. Privata guidningar kan bokas på Sibeliusmuseum för mindre grupper och med iakttagande av restriktioner gällande avstånd mellan deltagarna.

DIREKTIV FÖR TRYGGT MUSEIBESÖK

VI HÅLLER AVSTÅND

Ta plats och ge andra plats när du rör dig i museet, köar för biljetter eller använder andra tjänster. Vi håller oss också på tryggt avstånd från dig.
• Vi rekommenderar att du använder betalkort eller närbetalning vid köp av museibiljetter och produkter i shoppen.
• Vänligen följ museets anvisningar. Vi önskar att besökarna går genom utställningarna i den riktning som anges.
• Vi begränsar vid behov antalet besökare som vistas i museet samtidigt. På Sibeliusmuseum begränsar vi besökarmängden till 50 personer, i Adlercreutz-utställningen rekommenderas att högst 10 personer samtidigt vistas i utrymmet. På Ett Hem begränsar vi besökarmängden till 30 personer.

KOM IHÅG ATT IAKTTA GOD HANDHYGIEN

• Vänligen iaktta god handhygien. Kom till museet med rena händer, och tvätta dem vid behov med desinfektionsmedel.
• Hosta eller nys i armvecket.
• Se men inte röra – gäller också i dessa tider.
• Undvik att vidröra ytor.

Vi har fäst särskild uppmärksamhet vid personalens handhygien.

KOM TILL MUSEET ENDAST OM DU ÄR FRISK

Du är välkommen till våra museer om du känner dig frisk. Om du är sjuk bör du stanna hemma. Ta vid behov kontakt med hälsovården.

RENT OCH SNYGGT

Vi fäster speciell vikt vid hygien och renlighet i alla utrymmen. Vi har intensifierat städningen med särskild vikt på dörrhandtag, ytor och toaletter. Vi har även minskat på de interaktiva föremålen. Ta gärna med en egen pekskärmspenna när du besöker Sibeliusmuseum. Sibeliusmuseum och Ett Hem följer statsrådets officiella rekommendationer för att bromsa upp spridningen av coronaviruset.