Muutakin kuin ukkoja – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Muutakin kuin ukkoja

Åbo Akademin säätiölle lahjoitettua taidetta ja sen lahjoittajia esittelee Sibelius-museon kevään näyttely Muutakin kuin ukkoja. Näyttely avautuu yleisölle 3. helmikuuta 2024. Edellisen kerran säätiön lahjoitustaidekokoelmaa on esitelty yli 30 vuotta sitten Turun taidemuseossa.

– Åbo Akademin säätiön toiminta perustuu sen saamiin lahjoituksiin, joista varsin moni on sisältänyt taidetta. Näyttelyn nimi, Muutakin kuin ukkoja, perustuu siihen, että suuri osa säätiön taidekokoelmasta tosiaan on muotokuvia vaikutusvaltaisista vanhemmista miehistä, jotka tavalla tai toisella ovat tukeneet Åbo Akademin tai säätiön toimintaa. Tässä näyttelyssä tuomme esille näitä ukkoja mutta myös paljon muuta, lupaa Åbo Akademin säätiön taidekokoelman intendentti Ulrika Grägg.

Säätiön taidekokoelma sisältää yhteensä yli 2000 teosta. Niistä esillä näyttelyssä on noin 80. Näyttelyn maalaukset, veistokset ja taide-esineet kertovat niin itse taidekokoelman sisällöstä kuin sen lahjoittajien mausta ja mielenkiinnon kohteista. Temaattinen ripustus seurailee muun muassa maisemia, muotokuvia ja asetelmia.

Näyttely Muutakin kuin ukkoja esillä Sibelius-museossa 3.2.–2.6.2024.