Vierailu – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Vierailu

Sibelius-museo

Piispankatu 17
20500 Turku
Suomi

Sibelius-museoon on helppo löytää. Museo sijaitsee noin kilometrin päässä kauppatorilta ja vain noin sadan metrin päässä Turun tuomiokirkosta. Ympäristö on rauhallinen ja viihtyisä, museota ympäröi yliopistokorttelit ja museon tontti rajoittuu Aurajokeen.

Hyvä tietää ennen vierailua & saavutettavuus

Museon pääovi on Piispankadulle päin ja sen luokse nousevat lyhyet ja matalat portaat, sekä luiska. Museon näyttelyt ovat kahdessa kerroksessa. Maan tason näyttelytilat ovat esteettömiä, mutta maanalaisen kerroksen näyttelyihin ei valitettavasti ole hissiä, eli alakerran näyttelytilat eivät ole esteettömiä. Konserttisaliin johtaa lyhyet portaat sekä luiska.

Maan tason tiloissa voi liikkua pyörätuolin, rollaattorin tai kepin avulla. Rakennukseen pääsee myös lastenrattaiden kanssa. Näyttelyissä on levähdyspaikkoja. Opas- ja avustuskoirat ovat tervetulleita museoon.

Museo on Vammaiskorttikohde. Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta museoon

Sibelius-museon valaistusta on vähennetty esineiden säilyvyyden takaamiseksi.

WC:t sijaitsevat maantason kerroksessa, sisäänkäynnistä vasemmalle. Museossa on inva-wc.

Sibelius-museossa saa vierailun ajan kantaa laukkua tai reppua. Laukut ja reput voi halutessaan jättää narikasta löytyviin lokeroihin tai kassalle.

Näyttelyitä saa valokuvata ilman salamaa, ellei kuvaaminen ole erikseen kielletty. Kuvia saa mieluusti jakaa sosiaalisessa mediassa. Meidät voi Instagramissa merkitä @sibeliusmuseum.

Saapuminen

Museo on kävelymatkan päässä esimerkiksi Tuomiokirkolta (n. 1 minuutti), Kauppatorilta (n. 10 minuuttia). Turun linja-autoasema ja Kupittaan rautatieasema sijaitsevat noin 1,5 km päässä museolta, Turun päärautatieasema puolestaan n. 2 km päässä. Näiden lisäksi Tuomiokirkontorin kaukoliikenteen bussipysäkit sijaitsevat n. 5 minuutin kävelymatkan päässä museolta. Tuomiokirkontorin bussipysäkeille pysähtyy myös useat paikallisliikenteen linjat. Lisätietoja bussien aikatauluista ja reiteistä löytyy Fölin reittioppaasta.

Sibelius-museoon pääsee helposti polkupyörällä. Lähin Fölin kaupunkipyörien asema (Fölläri) sijaitsee Porthaninkadulla. Oman polkupyörän voi pysäköidä museon pihaan.

Maksullisia kadunvarsipaikkoja autoille löytyy museon ympäristöstä. Sibelius-museon piha-alueen parkkipaikat on varattu museon käyttöön lukuun ottamatta asiakkaille tarkoitettua invapaikkaa, joka sijaitsee pääsisäänkäynnin vasemmalla puolella. Soita museon kassalle 050 337 6906, jos tarvitset autollesi invapaikkaa.

Tilauslinja-autot ja taksit voivat jättää matkustajansa museon edustalle.