Kouluille ja päiväkodeille – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Kouluille ja päiväkodeille

Koululaisvierailut

Aukioloaikoina Sibelius-museo tarjoaa koululuokille vapaan pääsyn museoon opettajan seurassa. Tällä hetkellä opastamme vain Elämyspolku-opastuksia, mutta näyttelyihin pääsee tutustumaan ilman opastuksiakin.

Päiväkotilaiset ovat tervetulleita vierailulle museoon. Opastuksista ja tutustumiskäynneistä sovitaan ryhmien kanssa erikseen. Myös päiväkotiryhmille sisäänpääsy on maksuton aukioloaikojen puitteissa.

Elämyspolku

Elämyspolku on Turun kaupungin sivistystoimialan ohjelma, jossa pyritään hyödyntämään erilaisia työtapoja ja oppimisympäristöjä sekä siirtämään koulutyötä säännöllisesti luokkahuoneen ulkopuolelle.  Elämyspolku mahdollistaa monialaisten oppimiskokonaisuuksien toteuttamisen, ja se tukee osaltaan opetuksen eheyttämistä. Koulun omien tilojen lisäksi opetuksessa hyödynnetään luontoa ja rakennettua ympäristöä. Kirjastot, museot, liikunta-, taide- ja luontokeskukset sekä useat muut yhteistyökumppanit tarjoavat monimuotoisia oppimisympäristöjä.
www.elamyspolku.fi

3. lk: Arkkitehtuuri Turussa

Kamala laatikko vai ihana betonitalo?
Sibelius-museossa tutustutaan arkkitehtuuriin museokierroksella, joka tehdään ulkona ja sisällä. Kierroksella pohditaan, miten 1960-luvun arkkitehtuuri sopii maisemaan, jota hallitsevat pääasiassa 1800-luvun rakennukset ja 1700-luvulla istutettu tammi. Minkälainen rakennus Sibelius-museo on? Mikä tekee siitä erikoisen ja miksi se on suojelukohde? Mitä suojelukohde tarkoittaa?

  • Kesto: 60 min.
  • Oppiaineet: ympäristöoppi, kuvataide
  • Hinta: 35€/ luokka