Besök – Sibelius-museo Hoppa till huvudinnehållet

Besök

Sibeliusmuseum

Biskopsgatan 17
20500 Åbo
Finland

Det är lätt att hitta till Sibeliusmuseum. Museet befinner sig ungefär en kilometer från salutorget och ungefär hundra meter från Åbo domkyrka. Miljön är lugn och trivsam, museet omringas av universitetskvarteren, och museets tomt gränsar med Aura å.

Bra att veta innan besöket & tillgänglighet

Museets huvudingång är mot Biskopsgatan, tillgänglig via en låg och kort trappuppgång eller en ramp. Museets utställningar finns i två våningar. Första våningen, vid marknivå, är tillgänglig, men tyvärr finns det ingen hiss till nedre våningen, vilket betyder att nedre våningens utställningar inte är tillgängliga. Till konsertsalen slipper man via korta trappor eller en ramp.

I första våningens utrymmen kan man röra sig med rullstol, rollator eller käpp. Barnvagnar kan också tas in i byggnaden. Det finns viloplatser runt om i utställningarna. Ledar- och assistenthundar är välkomna till museet.

Museet är ett Funktionshinderkort-besöksmål. Personliga assistenter får besöka museet gratis. 

I Sibeliusmuseum får man bära med sig väskor eller ryggsäckar. Man kan även lämna väskor och ryggsäckar i skåp som finns i garderoben, eller till kassan.

Det är tillåtet att fotografera i våra utställningar utan blixt, om inte annat är angivet. Bilder får gärna delas på sociala medier. Du hittar oss på Instagram @sibeliusmuseum.

Sibeliusmuseum har sänkt belysningen för att försäkra hållbarheten av våra museiföremål. 

Toaletterna befinner sig på första våningen, marknivån, till vänster om huvudingången. Museet har en invalidtoalett.

Ankomst

Museet befinner sig på gångavstånd från till exempel Domkyrkan (ca 1 minut) och Salutorget (ca 10 minuter). Åbo busstation och Kuppis tågstation befinner sig ca 1,5 kilometer från museet, Åbo centralstation ca 2 kilometer. Utöver detta befinner sig Domkyrkotorgets fjärrtrafiks busshållplats på ca 5 minuters gångavstånd från museet. Vid Domkyrkotorgets busshållplatser finns även flera av lokala kollektivtafikens stationer. Mer information om bussarnas tidtabeller hittar du på Fölis reseplanerare.

Sibeliusmuseum är lättillgängligt med cykel. Den närmaste av Fölis stationer för stadscyklar (Fölläri) befinner sig vid Porthangatan 6. Egna cyklar kan parkeras på museets gård.

Avgiftsbelagda parkeringsplatser för bilar finns i närheten av museet. Sibeliusmuseums parkeringsplatser på gården är reserverade för museets användning, med undantag för invaparkeringen för kunder, som befinner sig till vänster om huvudingången. Ring till museets kassa 050 337 6906 om du behöver invaparkering för ditt fordon.

Charterbussar och taxin kan lämna sina resenärer framför museet.