Jobba hos oss - Sibeliusmuseum

Jobba hos oss

Intresserad av museiarbete? Vi kan erbjuda praktikant-, prao och civiltjänstgöringsplatser.

Praktik

Praktikanter kan arbeta i museets museibutik /reception eller arbeta som övervakare i utställningarna och under konserterna. I arbetet kan också ingå att ställa i ordning salarna inför evenemang och konserter. Arbetet kan inkludera kvälls- och veckoslutsjobb. Praktikanter kan också arbeta i museets arkiv med olika arkivuppgifter, katalogisering, fotografering m.m.

Vi uppskattar att du har studier i musikvetenskap, museologi eller turism, har musikkännedom och goda språkkunskaper.

Prao

Vi kan även erbjuda praotillfällen för kortare perioder. Under praoperioden får man pröva på hur det är att jobba med olika museala uppgifter som förekommer i ett museum eller i ett musikarkiv.

Behöver du en civiltjänstgöringsplats?

Vi tar emot civiltjänstgörare för olika uppgifter. Är du intresserad av musik och museer? Musicerar du själv eller är du intresserad av museiarbete och musikarkiv, då kan du passa in i vårt team. Du bör även tycka om att arbeta med människor för arbetsuppgifterna kan även omfatta publikarbete och kundbetjäning på flera språk.

Kontakta Unna Toropainen,  040 500 9018, unna.toropainen@stiftelsenabo.fi

Tyvärr har vi inga lediga tjänster för tillfället, men du får gärna skicka in en öppen ansökan. Ansökan lämnas in på Stiftelsen för Åbo Akademi webbsida.