Sibbe Live: Flamenco! - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Sibbe Live: Flamenco!

Kaihoisaa flamencoa Sibbe Live! -konsertissa 22.9.2021

Sibelius-museo avaa syksyn Sibbe Live! -konserttisarjan Flamenco-teemaisella illalla keskiviikkona 22.9.2021. Konsertti alkaa klo 19:00 ja ovet aukeavat klo 18:00. 

Jos kuulisit jonkun huokaavan on kolmen vapaan taiteilijan esitys, jossa punaisena lankana on flamencon tyylilaji petenera. Helsinkiläiset Ulla Paakkunainen (sopraano), Mika Seppänen (sello) ja Erika Alajärvi (flamencotanssi) yhdistävät voimansa ilmaistessaan musiikki- ja tanssiteoksen syvää melankoliaa. 

Petenera on flamencon historiallinen tyylilaji, joka on kulkenut ajasta ja paikasta toiseen keräten aina uusia vaikutteita. Esityksessä kuullaan esimerkiksi sefardilauluja, kuten Petenera del niño turco, josta kuullaan myös flamencoversio sekä hyvin varhainen versio 1550-luvulta. 

– Esiintyjistä jokainen on taiteellisen uransa aikana ristennyt, tietämättäänkin, peteneran eri aikojen ilmentymien kanssa. Jokainen tuo oman historiansa mukaan kohtaamiseen: esityksessä vanha musiikki, kansanmusiikki, klassinen maailma ja nykyflamenco keskustelevat keskenään, kertoo tanssija Erika Alajärvi. 

Alajärven mukaan yleisön energia yhdistettynä esiintyjien energiaan luo ainutlaatuisen tunnelman ja hetken. 

– Nyt tietysti parasta on paluu yleisön eteen puolentoista vuoden live-esitysten tauon jälkeen, Alajärvi toteaa. 

Erika Alajärvi, tanssi
Ulla Paakkunainen, laulu
Mika Seppänen, sello