Fredagar på Sibbe: Songs We Carry – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Fredagar på Sibbe: Songs We Carry

13.09.2024 19:00 – 20:00

Peruslippu 25€ (+palvelumaksu)

Opiskelijat/ eläkeläiset/ lapset 15€ (+palvelumaksu)

← Kaikki tapahtumat

Arvostettu brittiläinen laulaja ja multi-instrumentalisti Ana Silvera, sekä palestiinalainen säveltäjä, oud-virtuoosi ja laulaja Saied Silbak liittävät yhteen luovat kykynsä projektissa Songs We Carry. Tämä uusi yhteistyö tutkii yhteneväisyyksiä heidän kulttuuriperinnöissään – tunteikas ja melankolinen ladinon (juutalaisespanjan) kielinen musiikki, sekä arabialaisten laulujen rikkaat maqamit ja herkät melodiat.

Ana Silveralle tämä projekti on hyvin henkilökohtainen, liittyen hänen sukunsa historiaan juutalaisina paossa Espanjan inkvisitiolta. He asettuivat Aleppoon, silloiseen Osmanien valtakuntaan 1700-luvulla. Silveran uudelleentyöstämät esi-isien laulut tarjoavat vilauksen hänen kulttuuriperintönsä kestävyyteen ja kauneuteen. Hänen kykynsä tehdä vanhoista melodioista tuoreita osoittaa hänen kykynsä laulajana ja lauluntekijänä, mikä on tuonut hänelle ylistystä mm. The Guardianin kriitikoilta, jotka ovat kuvanneet hänen työtään ”pysäyttäväksi ja taianomaiseksi tarinankerronnaksi.”

Samalla Saied Silbakin matka miehitetyn Palestiinan Shafaa’mr-kaupungista Ala-Galileasta Lontoon kosmopolin maisemiin on tuonut hänen taiteenseensa syvän ymmärryksen moninaisista musiikin perinteistä. Elinikäisen tutkimusmatkan hiomalla virtuositeetilla Silbak mestarillisesti yhdistää arabialaisia, turkkilaisia ja intialaisia vaikutteita länsimaisiin tyyleihin, luoden omalaatuisen ja rajoja rikkovan soinnin.

Ana Silvera ja Saied Silbak kutsuvat yleisönsä mielikuvia herättävälle matkalle historiaan, kulttuuriin ja kulttuuriperintöön musiikin kautta. Tämän yhteistyön ytimessä on duon syvä sielunveljeys ystävinä sekä muusikkoina.

Duo on jo osoittanut kykynsä esiintymisillä mm. Amare Den Haagissa (NL), Vortex Jazz Clubilla (UK), ja Royal Opera Housessa (UK). Heidän Pohjoismaiden-kiertueensa sekä debyyttialbuminsa julkaisu tapahtuvat syksyllä 2024. Kiertue huipentuu albuminjulkaisukonsertiin Lontoon Kings Placessa.

Kuva: Liv Anastasia Ikkala

Palvelumaksu koskee Lippupisteestä ostettuja lippuja.