Kevätaspekti - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Kevätaspekti

Corydalis intermedia
Scilla siberica
Gagea lutea
Corydalis nobilis
Anemone ranunculoides
Primula veris
Orchis mascula
Ranunculus ficaria
Gagea minima
Gagea pratensis
Galanthus nivalis
Corydalis solida
Dactylorhiza sambucina
Hepatica nobilis
Anemone nemorosa…

Kevätaspekti valtaa Sibelius-museon perjantaina 27.5.2022 klo 18-21. Lavalle nousee kolme elektronista musiikkia esittävää sooloartistia. Vj Vixen luo tilaan maagiset kasviaiheiset visuaalit. Illan ambient-tunnelman loihtii dj Alexander Suhonen. Illan kasviteema kietoutuu museossa 7.5–31.12.2022 esiteltävään kasviaiheiseen Pehr Kalm -näyttelyyn. https://sibeliusmuseum.fi/fi/pehr-kalm-3/

Laua Rip
Anniina Auf
Johanna Porola
dj Alexander Suhonen
vj Vixen

~

Laua Rip
Laua Rip on yhden hengen kokeellinen rap/punk-projekti. Äänimaisemassa yhdistyy kemiallisesti elementtejä teknosta, witch housesta ja pelimusiikista, ja Lauan vokaalit vaihtelevat arvoituksellisesta lausumisesta räppäämiseen ja huutoon. Lyriikat käsittelevät feministisellä otteella ilmastonmuutosta, nettiaikakauden murheita, rakkautta ja kuolemaa. Laua Rip julkaisi syksyllä 2021 toisen albuminsa Keho on ruumis, ruumis on paikka, tämä paikka, missä elämme, olen eläin, olen onneton.

Anniina Auf
Sooloartisti Anniina Auf esittää elektropainotteisia maisemia unista, yöelämästä ja kasvillisuudesta ja kaupungista. Auf on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa, kokeellisissa illoissa sekä toisaalta popfestareilla, säestänyt mykkäelokuvia ja kauhurunoutta. Musiikki ja äänimaisemat mukautuvat tilanteen mukaan. Hän esiintyy duona, jolloin efektikitarat soljuvat äänimaisemissa.

Johanna Porola
Johanna Porola luo intuitiivista tummaa konemusiikkia, jossa korkeat lauluharmoniat yhdistyvät voimakkaisiin taustoihin. Housesta ja teknosta vaikutteita saavat bassot kannattelevat kokeellisia ja herkkiä melodioita. Sooloprojektin lisäksi Porola toimii äänisuunnittelijana.

VJ Vixen
Vj Vixen on helsinkiläinen mediataiteilija Paula Lehtonen. Vj Vixen on toteuttanut livevisuaaleja teknoklubeilla ja jazzfestivaaleilla, keikkaillut klassisen musiikin soittajien ja ambientin tekijöiden kanssa. Johanna Porolan kanssa hän on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2014. Musiikin lisäksi Lehtosen teoksia voi nähdä galleria Heinossa, jonka edustamiin taiteilijoihin hän kuuluu, tai projisointeina mm. Kansallisteatterissa ja Svenska Teaternissa. Vixen perustettiin vuonna 2007 Tampereella yhdessä Jenni Pystysen kanssa.

Tapahtuman järjestää TELMU ry yhteistyössä Sibelius-museon ja artistien kanssa. TELMU ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää populaari- ja rockmusiikin harrastusta, sekä edistää ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä Turussa ja lähialueilla.

Lisätietoja tapahtumasta: telmuturku@gmail.com