Sibbe Live!: Flamencokitaran ilta – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Flamencokitaran ilta

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Joonas Widenius, kitara

Joonas Widenius on suomalainen kärkikaartin flamencokitaristi. Wideniuksen pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Flamencokitaran illassa hän esittää perinteisiä espanjalaisia flamencosävelmiä ja näiden lisäksi uusia omia flamencokitarateoksiaan. Kuulija matkaa Andalusian lämpöön virtuoottisen kitaran matkassa. Wideniuksen osaaminen hämmästytti myös flamencokitaravirtuoosi Paco de Lucian kiertuemanagerin, joka intoutui kirjoittamaan hänestä sanoin: I am very surprised to hear such an authentic Flamenco feeling from the north of Europe. Joonas Widenius really has a Spanish heart!

Soolokitaristina hän on esiintynyt laajalti, joko soolona tai trionsa kanssa, erilaisilla festivaaleilla (mm. Pori Jazz, Ravensburg jazznacht), klubeilla (mm.Suomi, Ruotsi, Saksa, Tanska, Venäjä) ja konserttisaleissa.

Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon UMO, Perico Sambeat, Iiro Rantala, Teemu Viinikainen, Meri-Lapin jousikvartetti, David Dominguez, Alba Carmona, Petri Kumela, Niko Kumpuvaara, Karo Sampela, Hannu Rantanen, Alpo Aaltokoski, Raul Mannola, Raoul Björkenheim, Kirsi Poutanen, Risto Toppola,  Jari ”Delay” Kolanen, Katja Lundén, Pirjo Yli-Maunula, Kaari Martin, Roni Martin, ja monet muut.

”Einfach sensationell!” 02/2020 Concerto Magazine, Itävalta

”Häkellyttävän taitava flamencokitaristi!”  Helsingin Sanomat 21.12.2016

www.youtube.com/user/joonaswideniusofficial