Sibbe Live: Klassinen keskiviikko - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Sibbe Live: Klassinen keskiviikko

Aikuinen 15€

Eläkeläinen/opiskelija 12€

← Kaikki tapahtumat

Impressions soleil couchant

Laura Martin, sello, Jean Samuel Bez, viulu, Louise Akili, piano

Mel Bonis – Eugénie Alecian – Gabriel Fauré – Nadia Boulanger – Lili Boulanger

Illan Sibbe Live! -konsertissa keskiviikkona 27.10. klo 19.00 lavalle nousevat Laura Martinin (sello) kanssa Louise Akili (piano) ja Jean-Samuel Bez (viulu). Ranskalaiset muusikot omistavat illan ranskalaiselle musiikille.

Laura Martin on opiskellut Brysselissä ja Helsingissä Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin oppilaana ja tutkiskelee työssään miellellään erilaisia ilmaisun tyylejä. Hän soittaa kamari-, orkesteri- ja sooloteoksia sekä toteuttaa monitaiteellisia luovia projekteja.

Sibbe Live! -konsertin ohjelma on täynnä värejä ja etenee kuin auringonlaskun maalaaminen.

– Konsertin nimellä viittaamme maalaustaiteen maailmaan: Impressions soleil couchant. Meille on tärkeää tuoda esiin harvemmin esitettyjä ranskalaisia kappaleita yhdessä kuuluisampien teosten kanssa. Näin luomme uniikin musiikillisen matkan, Martin kertoo.

Konsertissa kuullaan muun muassa Lili Boulangerin D’un soir triste ja D’un matin de printemps sekä Suomen kantaesityksensä saava Eugénie Alecianin kappale viululle ja pianolle.

Laura Martinin mukaan yksi parhaista puolista live-yleisölle esiintymisessä on musiikin kautta tapahtuva kommunikaatio esiintyjien ja yleisön välillä. Muusikot toivottavatkin kaikki tervetulleiksi nauttimaan syksyisestä iltakävelystä ranskalaisen musiikin parissa.

– Kuten kapellimestari Jean-Claude Casadessus sanoisi, musiikki on ”lyhin matka yhdestä sydämestä toiseen”. Se kokoaa, vie kotiin, nostattaa ja auttaa meitä muistamaan todellisen luonteemme! Martin tiivistää.