Sibbe Live!: Pianoaura – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Pianoaura

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

VI Pianoaura-kilpailun palkintokonsertti

Konsertti on osa Pianoaura 20 -festivaalia.

Arwen Lu, Sauli Aaltonen, Antti Pimiä, Kuutti Väänänen

Béla Bartók: Sonatiini (1915)
I Allegretto (Säkkipillit)
II Moderato (Karhutanssi)
III Allegro vivace (Finaali)
Sergei Rahmaninov: Preludi G-duuri op. 32/5
Heitor Villa-Lobos: O Polichinelo (Prole do Bebê nro 1)

Arwen Lu

Matthew Whittall: Preludi VII A noiseless patient spider
François Couperin: La Couperin (sarjasta Pieces de Clavecin IV)
Ludwig van Beethoven: 32§
Vítězslava Kaprálová: Huhtikuun preludi op.13 nro 2

Antti Pimiä

Minna Leinonen: Sunken (2017)
Johann Sebastin Bach: Sinfonia h-molli BWV 801
Frédéric Chopin: Etydi As-duuri op. 25 nro 1
Claude Debussy: La puerta del Vino: Mouvement de Habanera  (Preludit: II kirja, nro 3)
Einojuhani Rautavaara: Fuoco (2007)

Kuutti Väänänen

Johann Sebastian Bach: Ranskalainen sarja nro 4, Es-duuri
Allemande, Courante, Sarabande, Gigue
Maurice Ravel: Rigaudon (sarjasta Tombeau de Couperin)
Sergei Rachmaninov: Preludi h-molli op.23 nro 10

Sauli Aaltonen

Arwen Lu (s. 2012) aloitti pianonsoiton opintonsa Turun konservatoriolla Paula Kostian oppilaana. Syksystä 2018 Arwen on opiskellut Jaana Luuppalan johdolla ja  tammikuussa 2019 Arwen osallistui Pianoaura-kilpailuun jossa hänet palkittiin, kuten myös vuoden 2023 Pianoaura-kilpailussa. Syksyllä 2023 Arwen Lu osallistui Tapiolan kansainväliseen pianokilpailuun jossa hänet palkittiin erikoispalkinnolla. Pianonsoiton lisäksi Arwen soittaa ahkerasti kamarimusiikkia ja opiskelee sellonsoittoa Turun konservatoriossa Irma Sandrénin johdolla. Arwen on myös intohimoinen luistelija, joka pitää erityisesti hypyistä. Kaksoisaksel-hyppy on hänen tämän hetkinen suosikkinsa.

Antti Pimiä (s.2008) aloitti pianonsoiton 10-vuotiaana. Vuoden harjoittelun jälkeen hän pääsi Tampereen konservatorioon Kristiina Kask-Valveen oppilaaksi. Nykyisin Antin opettajana toimii jo neljättä vuotta Annika Hautamäki-Hänninen. Antti on lisäksi osallistunut monille pianoleireille ja pianon mestarikursseille opettajinaan mm. Antti Hotti, Konstantin Bogino ja Eero Heinonen. Antti on palkittu Madetoja-pianokilpailussa vuonna 2022, PianoAura-kilpailussa 2023 sekä kansainvälisessä sarjassa Tapiola-pianokilpailussa syksyllä 2023 (sonaatista ja virtuoositeoksesta). Muita tärkeitä esiintymisiä ovat olleet mm. valtakunnallinen Nuorten Chopin -tapahtuma Helsingissä, sekä Pianistit ystävineen -tapahtuma Tampere G Livelabissa.

Kuutti Väänänen aloitti pianonsoiton kuusivuotiaana Tampereen seurakuntien soitinopetuksessa, mutta siirtyi sieltä nopeasti tavoitteellisempaan opetukseen Tampereen konservatoriolle, jossa hän opiskelee edelleen syventävissä opinnoissa opettajanaan Jani Aarrevaara. Kuutti on pianistina monipuolinen. Hän soittaa eri aikakausien taidemusiikin lisäksi jazzia, poppia ja rockia yhdessä toisten muusikoiden kanssa. Myös säveltäminen ja improvisaatio ovat tuttua puuhaa.

Sauli Aaltonen (s. 2009) aloitti pianonsoiton opiskelun viisivuotiaana Niina Haapasen oppilaana Tampereen Suzukikoulussa. Vuonna 2017 hän siirtyi Pirkanmaan musiikkiopistoon Riitta Majasen oppilaaksi. Tällä hetkellä Sauli opiskelee Annika Hautamäki-Hännisen oppilaana Tampereen konservatoriolla, missä hän suorittaa syventäviä opintoja. Sauli on tullut palkituksi seuraavissa pianokilpailuissa: kansainvälinen Tapiola-pianokilpailu 2023 ja 2021, Pianoaura-pianokilpailu 2023, Leevi Madetoja-pianokilpailu vuonna 2022 sekä Pirkanmaan pianokilpailu 2020 ja 2018. Vuonna 2022 Sauli sai Pro Musica -säätiön lahjakkaiden taidemusiikin opiskelijoiden tukemiseen tarkoitetun apurahan. Nuorten pianoakatemian oppilaaksi hänet valittiin keväällä 2023.

Palkintokonsertti on osa Pianoaura 20 – festivaalia. Festivaalin seuraava konsertti on Sigyn-salissa la 4.11. klo 18 LIISA POHJOLA-TRIBUUTTIKONSERTTI. Esiintymässä Liisa Pohjolan entisiä oppilaita: Roope Gröndahl, Antti Hotti, Mikael Kemppainen, Henna Linko, Maija Väisänen ja Henrik Järvi sekä juontajana Lotta Emanuelsson. Liput: 25/15 € (musiikinopiskelijat ilmaiseksi). Tervetuloa!