Sibbe Live!: Reminiscence – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Reminiscence

Aikuiset 15€

Opiskelijat/ eläkeläiset 12€

← Kaikki tapahtumat

Laura Martin, sello
Per Björkling, kontrabasso

Jean-Baptiste Barrière, Mikhail Boukinik, Osvaldo Golijov, Gavin Bryars, Gioachino Rossini

Laura Martin on erittäin monipuolinen muusikko. Klassisen musiikin repertuaarin Intohimonsa lisäksi hän on aina ollut kiinnostunut yleisesti taiteesta ja tykkää kokeilla ja nähdä, miten ne voivat olla vuorovaikutuksessa ja rikastuttaa toisiaan tietyn viestin välittämiseksi. Hän pitää itseään monipuolisena taiteilijana, toisaalta klassinen sellisti ja toisaalta eri taidemuotojen kanssa työskentelevä ja yhteiskuntaa pohtiva taiteilija. Konsertti-näyttelyistä tanssijoiden kanssa toteutettuihin improvisoituihin esityksiin, Lauran viimeisin eri taiteenaloja sekoittava esitys oli ”The Taste of Remembrance” osana Helsingin Butoh-festivaalia marraskuussa 2020.

Laura Martin (1992) on yksi harvoista muusikoista, jotka ovat rakentaneet oman soittimensa. Hän oli tuolloin 17-vuotias, ja tästä sellosta tuli hänen soittokumppaninsa useiksi vuosiksi. Tämä unohtumaton prosessi avasi hänelle äänen tekemisen maailmankaikkeuden sen syvimmästä alkulähteestä. Alun perin Pariisista kotoisin oleva Laura suoritti kandidaatinopintonsa Belgiassa Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa Marie Hallynckin opetuksessa ja valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2018, jossa hän opiskeli Martti Rousin johdolla. Sen jälkeen häntä on pyydetty sellon assistentiksi Martti Rousin luokalle.

Laura on osallistunut erilaisiin projekteihin ja mestarikursseihin, kuten Pablo Casalsin festivaalille, Villecroze-akatemiaan, Amsterdamin sellobiennaaliin (2016), Osakan 9. kamarimusiikkikilpailuun ja Creative Dialogue IX -tapahtumaan säveltäjä Kaija Saariahon ja sellisti Anssi Karttusen kanssa. Laura Martin on tehnyt yhteistyötä myös taiteilijoiden kuten viulisti Mihaela Martinin, pianistien Kyoko Ashimoto, Martti Rautio, Valeria Resjan, Irina Zahharenkova ja koloratuurisopraano Piia Komsin kanssa.

Kesällä 2018 hänet kutsuttiin ammattilaisesiintyjäksi Boston Music Instituten 12 tunnin mestarikursseille Bostonin sinfoniaorkesterin jäsenten kanssa ja hän osallistui Santanderin musiikkifestivaaleille Espanjassa. Hiljattain, helmikuussa 2019, hän perusti Matti Rousin kanssa CelloFest.fi:n, joka on Suomen ensimmäinen kansainvälinen sellofestivaali.

Helsingissä asuva Laura on Helsingin kamariorkesterin soolosellisti ja työskentelee säännöllisesti eri orkestereiden, kuten Helsingin filharmonisen orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Suomen Kansallisoopperan ja -baletin sekä Lapin kamariorkesterin kanssa kamarimuusikon toiminnan lisäksi.

Kontrabasisti Per Björkling valmistui musiikin maisteriksi Tukholman Kungliga Musikhögskolanista vuonna 2015. Työskenneltyään kaksi vuotta freelance-muusikkona hän pääsi Indianan yliopiston Jacob’s School of Musicin (JSOM) Performer Diploma -ohjelmaan ”Artistic Excellence Award” -palkinnolla. Vuonna 2018 hänestä tuli kaikkien aikojen kolmas kontrabasisti, joka pääsi Jacob’s School of Musicin ”Artist Diploma” -ohjelmaan. Hän jatkoi ohjelmaa professori Kurt Murokin johdolla.

Per on palkittu neljä kertaa vuosittaisella Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian stipendillä ulkomailla opiskelua varten sekä Ruotsin vapaamuurareiden ”Suuren jousimuusikon stipendillä”. Vuonna 2015 hänelle myönnettiin kaksi merkittävää esiintymismahdollisuutta. Hän voitti Uppsalan kamarimusiikkiyhdistyksen vuotuisen stipendin ja esiintyi resitaalissa osana heidän kausiohjelmaansa samana vuonna. Sen jälkeen hän esitti G. Bottesinin ”Konsertto kontrabassolle ja jousiorkesterille”.
jousiorkesterille” konserttisarjassa ”Musik på slottet” sen jälkeen, kun hänelle oli myönnetty vuosittainen solistipalkinto.

Ammattimuusikkona Per on työskennellyt useimmissa kotimaansa Ruotsin orkestereissa ja ensembleissa, kuten Tukholman kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa, jossa hän toimi tilapäisenä basistina kaudella 2014-2015, Ruotsin radion orkesterissa, Musica Vitaessa, Gävlen sinfoniaorkesterissa ja Malmön sinfoniaorkesterissa. Erityisesti hän on vieraillut Helsingborgin orkesterin soolokontrabasistina.
Sinfoniaorkesterissa, Ruotsin kansallisessa sinfoniaorkesterissa Göteborgissa ja Lontoon kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Joulukuusta 2020 lähtien Per on ollut Turun filharmonisen orkesterin vakituinen jäsen Suomessa.