LOPPUUNMYYTY! Sibbe Live!: Theremin! – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

LOPPUUNMYYTY! Sibbe Live!: Theremin!

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Carolina Eyck, theremin, Miika Vintturi, piano

Thereminvirtuoosi Carolina Eyckin ja pianisti Miika Vintturin monigenreisessä konsertissa kuullaan mm. jazzstandardeja ja theremin-klassikoita. Tervetuloa sähköisen äänen suloihin!

Carolina Eyck on saksalais-sorbialainen muusikko ja säveltäjä, joka on laajalti tunnustettu maailman johtavaksi theremin-virtuoosiksi. Hänelle myönnettiin Echo Klassik -palkinto ”Vuoden konserttitallenteesta” vuonna 2015. Hän on konsertoinut yli 30 maassa ja soittanut muun muassa Berliinin radion sinfoniaorkesterin, Brysselin filharmonikkojen ja Argentiinan kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Vuonna 2022 hän esiintyi BBC Promsissa BBC:n filharmonikkojen kanssa. Carolina on julkaissut useita sooloalbumeita, muun muassa ”Elegies for Theremin & Voice” (2019) ja ”Thetis 2086” (2022). Hänen transkriptiotaan Ennio Morriconen kappaleesta ”The Ecstasy of Gold” on katsottu verkossa yli 15 miljoonaa kertaa. Carolina pitää säännöllisesti theremin-mestarikursseja. Hän kehitti oman tarkan kahdeksan sormen soittotekniikkansa 16-vuotiaana ja julkaisi ensimmäisen laajan theremin-menetelmäkirjan ”The Art of Playing the Theremin”. Hänen menetelmäänsä käyttävät thereministit ympäri maailmaa, ja se on mullistanut soittotavan.

Miika Vintturi on pianisti ja säveltäjä. Hän on tehnyt diplomin klassisesta pianosta Sibelius-Akatemissa, mistä hän on valmistunut maisteriksi jouluna 2022. Hän on keikkaillut mm. Maija Vilkkumaan ja Vestan yhtyeissä sekä toiminut kosketinsoittajana Lahden kaupunginteatterissa ja Musiikkiteatteri Kapsäkin Rottien pyhimys -musikaalissa. Kaudella 2023-24 Vintturi esiintyy Kansallisoopperan Koululaisoopperassa, Aarne Pelkosen kokoonpanossa ja säveltää uutta soolopianosarjaa.

Carolina Eyckin Sibelius-museon konsertti on osa hänen Suomen kiertuettaan. Eyckiä kuullaan torstaina 18.4. myös Turun filharmonisen orkesterin konsertissa Kahdeksan vuodenaikaa. Säveltäjä Kalevi Ahon Eyckille omistettu thereminkonsertto hakee inspiraationsa Lapin mystisen luonnon kahdeksasta vuodenajasta.

Lisätietoja täältä: https://tfo.fi/fi/tapahtuma/kahdeksan-vuodenaikaa