Sommar Sibelius – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sommar Sibelius

Museon pääsylippu 7€/5€/Museokortti

← Kaikki tapahtumat

Kaisa Kaartinen, piano
Rufus Långbacka, sello
Anna Smedjebacka, viulu

Ohjelma:

Jean Sibelius

Pianotrio D-duurissa ”Korppoo” (JS209, 1887)
II Fantasia

Kaisa Kaartisen piano-opinnot alkoivat seitsemänvuotiaana Mirva Pasman oppilaana Salossa. Ensi vuonna hän valmistuu musiikkipedagogiksi Eveliina Kytömäen pianoluokalta, Turun Ammattikorkeakoulusta. Viime syyslukukauden Kaisa oli opiskelijavaihdossa Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa. 

Rufus Långbacka aloitti sellonsoiton Musik- och Kulturskolan Sandelsissa Jonas Franzonin johdolla ja myöhemmin hänen opettajanaan toimi Jukka Perksalo Turun Konservatoriolla. Nykyisin hän opiskelee sellonsoittoa Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa Aleksei Kiseliovin johdolla. Sello-opintojen lisäksi Rufus suorittaa kauppatieteiden maisteritutkintoa Åbo Akademissa.

Anna Smedjebacka on helsinkiläinen viulisti, joka aloitti opintonsa 2007 Pakilan musiikkiopistossa Satu Lahdenperän oppilaana. Keväällä 2024 Anna valmistui Helsingin Konservatoriosta ammattimuusikoksi. Annan soitonopettaja vuosina 2021–2023 oli Tapio Tuovila ja nykyään häntä opettaa Tero Latvala.  Lisäopetusta hän on saanut esimerkiksi Petri Aarnion, Jari Valon ja Timo Koskisen mestarikursseilta.

Sommar Sibelius -konsertissa Kaartinen, Långbacka ja Smedjebacka soittavat Jean Sibeliuksen ”Korpo” Pianotrion D-duuri, osan II Fantasia. Nuorena aikuisena Sibelius vietti kesät 1886 ja 1887 perheensä kanssa Korppoossa. Kesän 1887 aikana syntyi ”Korpo” trio (JS209), jota Janne soitti sisarustensa kanssa. Triossa on kuultavissa vaikutteita mm. Beethovenin pianotrioista. 

Kaisa Kaartinen (vasemmalla), Rufus Långbacka, Anna Smedjebacka

Kesän 2024 aikana museomme jälleen herää eloon viikonloppuisin, kun salissa kuullaan elävää musiikkia – näin haluamme antaa myös mahdollisuuden tutustua näyttelyihimme hieman erilaisella tavalla. Voit tietysti myös istahtaa konserttisalin puolelle ja nauttia elävästä musiikista.

Sommar Sibelius on Turun Taideakatemian kanssa toteutettava yhteistyöprojekti, jossa musiikin opiskelijat esittävät Jean Sibeliuksen musiikkia lyhyiden pop-up-konserttien aikana.

Sommar Sibelius-tapahtumat sisältyvät museon pääsylippuun.

Sommar Sibelius 2024:

6.–7.7. Anna Smedjebacka, viulu; Rufus Långbacka, sello & Kaisa Kaartinen, piano
13.–14.7. Emilia Sohlberg, viulu & Niilo Autio, piano
20.–21.7. Ei konserttia
27.–28.7. Viola Nyyssönen, laulu & Riika Heikkilä, piano
3.8. La: Viola Nyyssönen, laulu & Riika Heikkilä, piano. 4.8. Su: Emilia Sohlberg, viulu & Niilo Autio, piano
10.–11.8. Emilia Sohlberg, viulu & Niilo Autio, piano
17.–18.8. Viola Nyyssönen, laulu & Riika Heikkilä, piano
24.–25.8. Ei konserttia