defunensemble tarjoaa avarakatseista nykymusiikkia perjantaina  – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön
← Takaisin

defunensemble tarjoaa avarakatseista nykymusiikkia perjantaina 

11.10.2022

Fredagar på Sibbe –konserttisarjassa esiintyvä elektroakustista musiikkia esittävä helsinkiläinen yhtye defunensemble on Suomen nykymusiikin kärkikaartia. Yhtye tilaa ja kantaesittää uusia teoksia sekä luo konserttikokonaisuuksia avarakatseisesti. Yhtye esiintyy aktiivisesti niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa konserttisarjoissa ja festivaaleilla – esiintymisiä on kolmessatoista maassa kertynyt jo yli 120. defunensemblen taiteellisena johtajana on perustamisvuodesta 2009 asti toiminut säveltäjä Sami Klemola.

– Turkuun tulemme esittämään setin kotimaista sekä kansainvälistä uutta elektroakustista musiikkia, soolo- sekä duo-kokoonpanoille, Klemola kertoo.

– Esitettävät kappaleemme sisältävät aina elektronisen elementin, mikä erottaa meidät perinteisistä nykykamarimusiikin kokoonpanoista. Elektroninen osuus voi esittämissämme teoksissa olla vaikkapa syntetisaattori, sähkökitara, yhtyeen taustalla soiva ääninauha, säveltäjän itseohjelmoitu äänisynteesityökalu, tai mikä tahansa. Koemme, että elektronisen äänen mukanaolo nykyklassisessa musiikissa rikastaa teosten kokonaissointia ja luo uusia ja kiinnostavia maailmoita, joita ei pelkästään akustisin soittimin pysty toteuttamaan. Turun konsertin teemme seuraavin soittimin: huilu, klarinetti, piano, video, syntetisaattorit, ääninauhat ja live-elektroniikka.  

Klemola odottaa mielenkiinnolla konserttiohjelman esittämistä Sibelius-museossa: 
 
– Säveltäjä Kaija Saariaho täyttää 14. lokakuuta 70 vuotta. Halusimme juhlistaa Saariahon syntymäpäivää ottamalla hänen klassikkoteoksensa NoaNoa mukaan Turun ohjelmaan. Eräs toinen kappale on Enno Poppen (s. 1969) Arbeit. Tämä hauska, vauhdikas ja melko outo teos on eittämättä yksi klassisen nykymusiikin sooloteosten parhaimmistoa. Virtuaalisen Hammond-urun moninaiset soitinvärit täyttävät salin upealla tavalla. Tämä on meille ensimmäinen kerta kaksitoistavuotisen olemassaolomme aikana kun tulemme Turkuun esiintymään. Odotamme innolla tutustumista turkulaiseen konserttiyleisöön sekä upeaan Sibelius-museon konserttisaliin. 
 
Hanna Kinnunen, huilut 
Mikko Raasakka, klarinetti 
Emil Holmström, piano, syntetisaattorit 
Anders Pohjola, elektroniikka, video ja saliääni 

Lue lisää: https://sibeliusmuseum.fi/fi/tapahtumat/fredagar-pa-sibbe-defunensemble/