Kunnioitamme Ruisrockia uudessa näyttelyssä – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön
← Takaisin

Kunnioitamme Ruisrockia uudessa näyttelyssä

11.05.2021

Museon avautumisen yhteydessä Sibelius-museoon avautui myös kevään näyttelyuutuus: Ruisrock 1970 – miten kaikki alkoi. Näyttely kunnioittaa yli viisikymmentä vuotta vanhaa festivaalia, joka on vuosikymmenien ajan houkutellut Turkuun sekä kotimaisia että kansainvälisiä artisteja ja yleisöä.

Museokävijät oppivat lisää tapahtuman merkittävästä historiasta, miten festivaali muodostui ja miltä tuntui olla yleisössä Ruisrockin ensimmäisinä vuosina. Näyttely perustuu Antero Laihon kotiarkiston aarteisiin ja Jouko Kedon valokuviin ja aikalaislehtimateriaaliin. Mukana on myös filmipätkiä sekä tietysti aikakauden musiikkia.

– Ruisrock on ollut merkittävä kokemus kokonaiselle sukupolvelle. Kansainvälinen tuulahdus suuren maailman meiningistä YYA-Suomen Turussa veti nuoria ympäri maata ja muualtakin Euroopasta, kertoo Sibelius-museon Ruisrock-näyttelyn kuraattori Johannes Juva.

Museossa on huomioitu turvaetäisyydet ja kävijämääriä on rajoitettu. Käsidesiä on tarjolla ja museoissa on maski- tai visiirisuositus. Koronarajoitusten vuoksi pyydämme kävijät varaamaan vierailunsa etukäteen verkkosivuilla olevan sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Maksutapana käy museokortin, maksukortin ja käteismaksun lisäksi Smartumin kulttuuriseteli ja Eazybreak -sovellus.