Ny utställning hyllar Ruisrock – Sibelius-museo Hoppa till huvudinnehållet
← Tillbaka

Ny utställning hyllar Ruisrock

11.05.2021

I samband med att museet öppnade för säsongen lanserade vi också vårens utställningsnyhet: Ruisrock 1970 – hur allting fick sin början. Utställningen hyllar den mer än femtio år gamla festivalen, som i årtionden har lockat både inhemska och internationella artister och publik till Åbo.

Museibesökarna lär sig mera om evenemangets betydelsefulla historia, hur festivalen har tagit form bakom kulisserna och hur det kändes att stå i publiken under Ruisrocks tidiga era. Utställningen bygger på material ur Jouko Ketos privatarkiv och foton och tidningsurklipp av Antero Laiho. I utställningen visas även filmklipp och spelas epokenlig musik.

– Ruisrock har varit en avgörande upplevelse för en hel generation. Internationella vindar med anor från den stora världen blåste in över kalla krigets Finland och lockade ungdomar från hela landet och även Europa till Åbo, konstaterar Johannes Juva, kurator för Sibeliusmuseums Ruisrock-utställning.

Vi beaktar säkerhetsavstånd, erbjuder handdesinfektion och uppmanar besökarna att använda munskydd eller visir i sina utrymmen. Med anledning av coronarestriktionerna ber vi Sibeliusmuseums besökare att förhandsboka sina besök via det elektroniska bokningssystemet som finns på startsidan.

Du kan betala för ditt besök med Smartums kultursedlar och appen Eazybreak, vid sidan om Museikortet, kort- och kontantbetalning.