Linda Fredriksson Juniper ensi kertaa täysakustisesti  - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön
← Takaisin

Linda Fredriksson Juniper ensi kertaa täysakustisesti 

10.11.2022

Fredagar på Sibbe -sarjassa esiintyy suomalaisten saksofonistien ja jazzmuusikoiden kärkikaartiin viime vuosina noussut Linda Fredriksson. Hän on tullut tunnetuksi improvisaatiotaidoistaan ja muuntautumiskyvystään esiintyessään eturivin yhtyeissä Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition.

Fredriksson luo uutta säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniper, joka tuo esiin saksofonistin ”hiljaisemman ja ujomman puolen” säveltämää musiikkia. Lokakuussa 2021 julkaistun Juniper-albumin musiikkia kuvaillaan rehellisenä, yksityisenä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkina jazz-yhtyeen soittamana.

Fredrikssonin yhtyeen muodostavat kotimaisen jazzin ja rytmimusiikin rautaiset ammattilaiset Tuomo Prättälä (koskettimet), Mikael Saastamoinen (basso) ja Olavi Louhivuori (rummut). 

– Turun konsertti tulee olemaan hyvin erilainen ja erityinen konsertti meille. Olemme soittaneet vuoden aktiivisesti yhdessä ja nyt Sibelius-museon akustisten konserttien sarjan innoittamina soitamme ensimmäistä kertaa täysin akustisen version Juniperin kappaleista. Syntetisaattorien ja live-elektroniikan pois jääminen mahdollistaa meidät katsomaan kappaleita hyvin erilaiselta kulmalta. Odotan todella innoissani Sibelius-museon konserttia ja uskon, että löydämme paljon uutta Juniperin musiikkiin illan aikana, kertoo Linda Fredriksson. 

Fredagar på Sibbe:Linda Fredriksson Juniper 
Perjantaina 11.11. klo 19–20 
Liput 25 € / 15 €  
Ovet aukeavat klo 18.30