Linda Fredriksson Juniper för första gången helakustiskt  - Sibeliusmuseum Hoppa till huvudinnehållet
← Tillbaka

Linda Fredriksson Juniper för första gången helakustiskt 

10.11.2022

I Fredagar på Sibbe uppträder Linda Fredriksson, som under de senaste åren har kommit att bli en av landets mest framstående saxofonister och jazzmusiker. Hen har blivit känd för sitt improvisationskunnande och sin anpassningsförmåga då hen uppträtt i ledande band såsom Mopo, Ricky-Tick Big Band och Superposition. 

Fredriksson är nyskapande som kompositör och bandledare i sitt kritikerrosade soloprojekt Juniper, som presenterar musik komponerad av saxofonistens ”tystare och blyga sida”. Musiken på albumet Juniper (2021) beskrivs som ärlig, privat och själfull singer-songwriter-musik spelad av ett jazzband. 

Fredrikssons band består av Tuomo Prättälä (keyboard), Mikael Saastamoinen (bas) och Olavi Louhivuori (trummor), som är toppmusiker inom inhemsk jazz och rytmmusik. 
 
– Åbokonserten blir en väldigt annorlunda och speciell konsert för oss. Vi har spelat aktivt tillsammans i ett år och nu, inspirerade av serien av akustiska konserter i Sibeliusmuseum, spelar vi för första gången en helakustisk version av Junipers låtar. Frånvaron av syntar och liveelektronik gör att vi kan betrakta låtarna ur en helt annan vinkel. Jag ser verkligen fram emot konserten i Sibeliusmuseum och tror att vi under kvällen kommer att upptäcka mycket nytt i Junipers musik, berättar Linda Fredriksson. 

Fredagar på Sibbe: Linda Fredriksson Juniper
Fredagen ​​11.11 kl. 19–20
Biljetter 25 € / 15 € 
Dörrarna öppnar 18.30