Suomalainen betonibrutalismi esillä Sibelius-museon syksyn näyttelyssä – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön
← Takaisin

Suomalainen betonibrutalismi esillä Sibelius-museon syksyn näyttelyssä

17.08.2023

Suomalainen betoniarkkitehtuuri pääsee esille Sibelius-museon näyttelyssä 17. syyskuuta alkaen. Erityisesti rakennusten pienoismalleja ja valokuvia esittelevä näyttely Rakas vihattu betoni – Brutalismi Suomessa perustuu tietokirjailija, Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksosen työn alla olevaan Brutalismi Suomessa -kirjaprojektiin.

Paljasta betonia hyödyntävä, Suomessa 1960-luvulla yleistynyt arkkitehtuurityyli herättää monenlaisia tunteita niin puolesta kuin vastaan. Rakas vihattu betoni – Brutalismi Suomessa -näyttely esittelee useita betonibrutalistisia kohteita eri puolilta Suomea. Pienoismallit ja lukuisat valokuvat tuovat esille rakennusten sisä- ja ulkokuoren välisen kontrastin. Näyttely sopii erinomaisesti juuri Sibelius-museoon, sillä Woldemar Baeckmanin suunnittelema museorakennus edustaa betonibrutalismia kansainvälisestikin merkittävällä tavalla.

Bryggman-instituutti järjestää näyttelyn yhteydessä brutalismiseminaarin 22. syyskuuta. Pääpuhuja Guja Dögg esittelee islantilaisen Högna Sigurðardóttirin arkkitehtuuria.

Museon syksyn konserteissa kuullaan aiheeseen teemoitettuja teoksia ja musiikkia. Betonibrutalismiinkin liittyviä hyperbolisia paraboloidimuotoja voi ihailla myös Turun filharmonisen orkesterin konsertissa Turun konserttitalossa 30. marraskuuta, kun ohjelmassa on säveltäjä-arkkitehti Iannis Xenakiksen musiikkia.

Näyttely Rakas vihattu betoni – Brutalismi Suomessa esillä Sibelius-museossa 17.9.2023–7.1.2024.

Tutustu Brutalismi Suomessa -kirjaprojektiin Facebookissa

Lisätietoa Turun filharmonisen orkesterin konsertista TFO:n sivuilla.

Lisätietoja:
Näyttelyamanuenssi Ilona Vanhakartano
050 339 6070
ilona.vanhakartano@stiftelsenabo.fi

Tietokirjailija Mikko Laaksonen
040 720 2256
mikala@utu.fi