Fredagar på Sibbe: Astro Can Caravan – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Fredagar på Sibbe: Astro Can Caravan

Aikuinen 25€

Opiskelija/ eläkeläinen 15€

← Kaikki tapahtumat

Astro Can Caravan on Kuopiossa vuonna 2001 perustettu maailmankaikkeusmusiikkiyhtye, jonka alkuperäinen esikuva oli yhdysvaltalainen Sun Ra And His Arkestra. Kokoonpano alkoi nopeasti kasvaa kun mukaan houkuteltiin kaikki tuntemamme puhaltajat ja lyömäsoittajat, ja suurimmillaan yhtye nähtiin muutamilla keikoilla jopa 18- henkisenä. Yhteensä vuosien saatossa karavaanin kyydissä on kulkenut yli 50 muusikkoa, monet heistä maamme jazz- ja vaihtoehtomusiikin kärkinimiä. Astro Can Caravan on julkaissut neljä albumia ja esiintynyt festivaaleilla kuten Tampere Jazz Happening, Flow ja Sideways. 

Astro Can Caravanin uunituoreen albumin Astral Projections -kokonaisesityksen lisäksi kuullaan AstroPreacheriä suomennettujen afrikkalais-amerikkalaisten runoilijoiden (Amiri Baraka, bell hooks, Sun Ra, Sonia Sanchez) parissa ja Astro-yhtyeen ”säestämänä”. 

Otto Eskelinen – alttosaksofoni, huilu.                                                                                    

Yhtyeen primus motor, tärkein säveltäjä ja sovittaja. Monien pienempien ja suurempien yhtyeidensä lisäksi tämä sormioiden ja puhaltimien taitaja on säveltänyt paljon musiikkia myös teatteriin, tanssiin, sirkukseen, elokuvaan, jne… 

Faarao Pirttikangas – kitara, syntetisaattori.                                                                      

Astrojen ohella Pirttikangas on valloittanut maailmaa omaperäisellä kitaroinnillaan ja laulullaan deltabluesfunkbändi Cosmo Jones Beat Machinessa ja Faaraona kansanmusiikillisemmin sekä soolona että bändinsä Kuhmalahden Nuubialaisten kanssa. Astroissa hänet voi kuitenkin kuulla jopa syntetisaattorisoolossa. 

Tomi Kosonen – tenorisaksofoni.                                                                                        

Kosonen tunnetaan parhaiten syntetisaattoridiscoyhtye Aavikosta, mutta hänet on saattanut tavata myös saksofonistina rokkibändissä, vääntämässä sampleria räppikeikalla tai esittämässä säveltämäänsä nykytanssiteosta kitaralla. 

Pauli Lyytinen – sopraano- ja tenorisaksofoni.                                                                

Palkittu saksofonisti tunnetaan monien omien bändiensä johtajana, mutta myös solistina yhtyeissä kuten Raoul Bjorkenheim eCsTaSy. Vaikka Lyytinen on vaikuttanut myös Astro Can Caravanin riveissä yli 20 vuotta, vasta nyt kuullaan Astrossa hänen sävellyksiään. 

Ville Huovinen – baritonisaksofoni.                                                             

Kuopiolaislähtöisen Ville Huovisen baritonisaksofoni tuo yhtyeen soundiin ryhtiä, tulta ja tappuraa. Päivätöikseen Ville tuuttailee saksofonia Ilmavoimien soittokunnan riveissä. 

Erno Haukkala – pasuuna, huilu.                                                                                 

Luottopasunisti Haukkala on soittanut luultavasti niin monessa bändissä ettei enää itsekkään muista. Merkittävimpiä lienevät ainakin Alamaailman Vasarat, Soul Captain Band, Asa & Jätkäjätkät ja Nicole Willis & Soul Investigators. 

Eero Savela – trumpetti.                                                                                                              

Savela trumpetteineen on yleensä ollut siellä missä Haukkala pasuunoineen, muodostaen yhdessä legendaarisen Eero & Erno -vaskisektion. Lisäksi hän on soittanut ja säveltänyt monipuolisesti kaikkea lastenmusiikista jazziin ja sirkuksesta radioteatteriin. Vuonna 2009 Savela hoiti Astro Can Caravanin basistin tehtävät tuuballa. 

Janne Mathlin – rummut.                                                                                                             

Janne Mathlin on toiminut muusikkona useissa eri yhtyeissä, teatteriprojekteissa ja TV- tuotannoissa. Lisäksi hän on toiminut pedagogina eri musiikkiopistoissa. Viime vuosina Mathlin on työskennellyt pitkän linjan muusikoiden Tuomari Nurmion sekä Eero Raittisen kanssa Knucklebone Oscar -yhtyeessä soittaen pääasiassa gospelia ja bluesia. Astro Can Caravaniin Mathlin liityi 2019. 

Arttu Hasu – basso.                                                                                                            

Armoitettu bassotaiteilija Arttu Hasu on ehtinyt kiertää maailman klubeja niin indieyhtye Rubikin kanssa kuin Suomen suurimpia lavoja Lauri Tähkän yhtyeessä. Hän oli Astrojen alkuperäinen basisti jo vuonna 2001 ja sävelsi useita varhaisista kappaleistamme. Onkin ilo saada hänet takaisin miehistöömme monien vuosien jälkeen.