Fredagar på Sibbe: Jorge da Rocha – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Fredagar på Sibbe: Jorge da Rocha

Aikuinen 25€

Opiskelija/ eläkeläinen 15€

← Kaikki tapahtumat

Jorge da Rocha (s. 1980) on lahjakas multi-instrumentalisti ja laulaja, alun perin kotoisin Santa Maria da Feirasta, Portugalista. Vuodesta 2005 lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana Barcelonan vilkkaassa musiikkielämässä, soittanut ja levyttänyt useissa projekteissa monen eri muusikon kanssa, kuten mm. Mosaico Jazz Trion ja Samantha de Sienan kanssa. 

da Rocha valmistui Barcelonan Conservatori Superior de Música del Liceusta, jossa hänellä oli tilaisuus suorittaa mestarikursseja suurten muusikoiden kuten Dave Hollandin, Eddie Gomezin, Ben Streetin, Pat Methenyn ja Seamus Blaken kanssa. Jorge on vakiomuusikko Barcelonan musiikkielämässä, ja hän on esiintynyt kaupungin arvostetuilla klubeilla ja festivaaleilla, kuten Barcelonan Voll-damm International Jazz Festivalilla (2010, 2011, 2012 ja 2013). 

Vuonna 2016 Jorge levytti soolouransa ensimmäisen albumin ”These are a few of my favorite songs”. Albumilla Jorge soittaa kappaleita joiltakin suosikkiartisteiltaan, kuten Radioheadilta, Björkiltä, Massive Attackilta ja portugalilaiselta lauluntekijältä Zeca Afonsolta. Hän käyttää biiseissä pelkästään kontrabassoa ja lauluääntä.  

2017 Jorge kiersi useilla eri areenoilla ja festivaaleilla Euroopassa: Espanjassa, Portugalissa, Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa. Hän julkaisi samana vuonna myös toisen albuminsa ”To Drop and Let Go”, joka koostuu hänen omista sävellyksistään, joissa hän käyttää edellisen albuminsa tavoin pelkästään kontrabassoa ja lauluääntä. 

Vuonna 2020 Jorge julkaisi kolmannen albuminsa, ”BLAU – Being Lost As Usual” – jossa Jorge tutki erityisesti musiikin tuotantopuolta ja soittajuuttaan, sekoittaen akustisia ja elektronisia maailmoja. Albumi ensiesitettiin Mercat de Música Viva de Vic -festivaaleilla Barcelonassa. 

Jorge on myös säveltänyt kappaleita lyhytelokuviin, ja vuonna 2021 hän loi myös ääniraidan koreografi Gastón Coren esitykseen ”The Very Last Northern White Rhino”, joka sai ensi-iltansa Barcelonan GREC-festivaaleilla. Nyt Jorge nähdään ensi kertaa Suomessa.