Hazelius Hedin - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Hazelius Hedin

Aikuinen 20€

Opiskelija/ eläkeläinen 15€

← Kaikki tapahtumat

Johan Hedin ja Esbjörn Hazelius kuuluvat Ruotsin tämän hetken arvostetuimpiin nykykansanmuusikoihin. Heidän musiikkinsa juurensa ovat Etelä-Ruotsin slängpolska -perinteessä, läsnäolossa ja virtuositeetissä. Hazelius Hedin julkaiseen nyt neljännen albuminsa Silverdalen. Heidän edellinen albuminsa Jorland oli ehdolla Ruotsin Grammy -gaalassa 2019.

Esbjörn Hazelius ja Johan Hedin ovat kasvaneet Etelä-Ruotsissa, missä perinteinen paritanssipolska on merkittävä kansanmusiikin ja -tanssin muoto. Heidän ohjelmistonsa koostuu keskiaikaisista balladeista, merimieslauluista, romanttisista balladeista ja perinteisistä tanssisävelmistä. Lisäksi perinne jatkaa kulkuaan Hazeliuksen ja Hedinin omissa sävellyksissä. Duon huolella tehdyt sovitukset ovat inspiroituneet myös irlantilaisesta musiikkiperinteestä ja kaksikko etsii jatkuvasti uusia tapoja käyttää soittimiaan luovalla tavalla.

Hazelius & Hedin -duon musiikista välittyy intohimo, luonnollisuus, vaivattomuus ja vahva läsnäolo – on suorastaan mahdotonta olla vaikuttumatta heidän konserteistaan!

Esbjörn Hazelius – Laulu, sisteri, violino d’amore ja kitara
Johan Hedin – avainviulut ja laulu

Ovet 17.30.