Himera esittää: Deep Listening – The Story of Pauline Oliveros - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Himera esittää: Deep Listening – The Story of Pauline Oliveros

Aikuiset 7€

Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5€

← Kaikki tapahtumat

Uusi dokumenttielokuva kertoo tarinan ikonisesta amerikkalaisesta säveltäjästä, esiintyjästä, opettajasta, filosofista ja kokeellisen musiikin pioneerista Pauline Oliverosista (1932-2016).

Oliveros oli yksi länsimaisen elektronisen muusiikin edelläkävijöistä. Tämän lisäksi hän oli harmonikkataiteilija, mentori ja tekninen innovaattori, joka auttoi kehittämään muun muuassa työkaluja, joiden avulla muusikot voivat soittaa yhdessä eri puolilla maailmaa.

Hän loi nauhamusiikkisävellyksiä, joita on pidetty elektronisen musiikin historian klassikoina ja vaikutti myös vapaan improvisaation varhaiseen kehitykseen. Oliveros piti äänen moninaisuutta ”suurena sävellyksenä” ja oli sitoutunut kehittämään ja opettamaan havainnointitaitoja, joiden avulla ihmiset pystyivät arvostamaan ääniympäristöjään. Hän laajensi tämän käytännön Deep Listeningiksi, eli syväkuunteluksi, joka on meditatiivisen taiteen muoto ja keskittyy ulkoisen maailman ääniin ja sisimpien ajatustemme lyhytaikaisiin ääniin.

Daniel Weintraubin elokuva. Mukana Terry Riley, Laurie Anderson, Morton Subotnik ja muita. 117 min. English subtitles. Ovet 17.00.

Pääsyliput tiskiltä:
Aikuiset 7 €
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
Alle 18 v. ilmaiseksi