Piirpauke – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Piirpauke

Aikuinen 20€

Opiskelija/ eläkeläinen 15€

← Kaikki tapahtumat

Piirpauke – maamme suosituin instrumentaalibändi kautta aikojen. Kukko perusti 21-vuotiaana legendaarisen yhtyeen, joka on siitä lähtien konsertoinut ja levyttänyt aktiivisesti lukuunottamatta koronavuotta 2021. Debyyttialbumia on myyty enemmän kuin mitään muuta pelkästään soitinmusiikkia sisältävää pitkäsoittoa. 

Satoja konsertteja ympäri maailmaa pian 50 vuotta! Yhtye on yksi eniten ulkomailla konsertoineista instrumentaalikokoonpanoistamme. Keski-Euroopassa 14 vuotta putkeen pitkiä kiertueita kilpaillen menestyksekkäästi maailman huippunimien – kuten Miles Davis, Astor Piazzolla ja Nirvana – kanssa samoilla areenoilla.

Piirpauke on julkaissut uransa aikana peräti 19 studioalbumia ja soittanut satoja konsertteja Suomessa ja ympäri maailmaa. Yhtye on vuosien varrella esiintynyt mm. Pori Jazzin, Ruisrockin ja Provinssirockin päälavoilla sekä Roskilden festivaaleilla Tanskassa.

Bändi palaa alkuaikojen kvartettikokoonpanoon ja esittää klassikoita vuosien varrelta unohtamatta Konevitsan kirkonkellot -kestohittiä, jota soitetaan edelleen etenkin radion toivekonserteissa.

SAKARI KUKKO; puhaltimet, koskettimet

MATTI SALO; kitara

ARI HOSSI; basso

ILMARI HEIKINHEIMO; rummut

Ovet 19.30.