Piirpauke – Sibelius-museo Hoppa till huvudinnehållet

Piirpauke

Vuxen 20€

Studerande/ pensionär 15€

← Alla evenemang

Piirpauke – vårt lands mest populära instrumentalband genom tiderna. Vid 21 års ålder grundade Kukko det legendariska bandet, som har musicerat och spelat in aktivt sedan dess, med undantag för koronaåret 2021. Deras debutalbum har sålts i fler exemplar än något annat långspelande album med enbart instrumentalmusik. 

Hundratals konserter runt om i världen i snart 50 år!  Bandet är en av våra mest turnerade instrumentalensembler utomlands. 14 år långa turnéer i Centraleuropa, som framgångsrikt konkurrerat med världens främsta namn – som Miles Davis, Astor Piazzolla och Nirvana – på samma arenor.

Under sin karriär har Piirpauke släppt inte mindre än 19 studioalbum och spelat hundratals konserter i Finland och runt om i världen. Under årens lopp har bandet uppträtt på de stora scenerna på Pori Jazz, Ruisrock, Provinssirock och Roskilde Festival i Danmark.

Bandet återvänder till kvartettbesättningen från de tidiga dagarna och spelar klassiker från alla år, och inte minst Konevitsan kirkonkellot – den största hiten genom tiderna, som fortfarande spelas framför allt på radions önskelista-konserter.

SAKARI KUKKO; blåsinstrument, piano

MATTI SALO; gitarr

ARI HOSSI; bas

ILMARI HEIKINHEIMO; trummor

Dörrar 19.30.