Saxtronauts – Avaruusseikkailu – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Saxtronauts – Avaruusseikkailu

Sisältyy museon pääsylipun hintaan

← Kaikki tapahtumat

Saxtronauts on tutkimusmatkaileva saksofoniyhtye, jonka tarkoituksena on tuoda
korkeatasoista taidemusiikkia ennakkoluulottomasti erilaisten yleisöjen kuultaville. Yhtyeen lähtökohtana on toimia saumattomasti yhteistyössä erilaisten tiede- ja taidekentän toimijoiden kanssa. Yhtye sovittaa saksofoneille teoksia eri aikakausilta, tilaa uutta musiikkia nykysäveltäjiltä sekä tuo kuuluville saksofonille sävellettyjä alkuperäisteoksia. Saxtronauts on aiemmin esiintynyt muun muassa Helsingin juhlaviikoilla, laivaston soittokunnan solistina sekä Tulkinnanvaraista-konserttisarjassa.

Saxtronautit Anna-Sofia Anttonen, Nanna Ikonen, Nanako Lammi ja Sikri Lehko ovat kukin tahoillaan monipuolisia ja uteliaita muusikkoja, pedagogeja sekä esiintyviä taiteilijoita. Saksofoni on heidän välineensä maailmankaikkeuden tutkimiseen.

Avaruusseikkailu

Saxronauts – uteliaana yhtyeenä – kiinnostui ajatuksesta rakentaa yhteistyötä musiikin ja tähtitieteen välille. Tästä syntyi Saxtronauts – Avaruusseikkailu, jossa nämä asiat yhdistyvät uniikiksi konserttikokonaisuudeksi.
Saxtronauts tuo musiikkia paikkoihin, joissa sitä ei ole aiemmin kuultu; observatorioihin ja tiedekeskusten monipuolisiin sekä jännittäviin paikkoihin, unohtamatta kuitenkaan perinteisimpiä konserttisaleja. Saxtronauts laatii soitettavan ohjelmiston kuhunkin ympäristöön sopivaksi ja vie kuulijan seikkailulle tähtitieteen ja taidemusiikin maailmaan. Konsertin ohjelmistoa varten on tilattu tähtitieteestä ammentavat teokset Tytti Arolalta, Nuño Fernández Ezquerralta ja Lauri Supposelta. Uuden musiikin lisäksi ohjelmisto sisältää saksofoneille sovitettuja kappaleita keskiajalta 1900-luvulle sekä saksofoneille sävellettyä musiikkia.