Sibbe Live!: Musica Ricercata – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Musica Ricercata

Aikuiset 15€

Opiskelijat/ eläkeläiset 12€

← Kaikki tapahtumat

Marie Körkkö, piano

György Ligeti, Bela Bartók, Aleksandr Skrjabin, Sergei Prokofjev

Ricercata on italiaa ja voidaan suomentaa joko ’etsitty’, ’tutkittu’, ’toivottu’ tai ’haluttu’. Säveltäjä György Ligetin yksi tunnetuimmista soolopianoteoksista on nimeltään Musica Ricercata. Kyseessä on pianosarja, joka koostuu yhdestätoista pienestä kappaleesta, jotka Ligeti sävelsi vuosien 1951-53 aikana. Teos oli aikanaan merkittävä virstanpylväs taidemusiikin saralla, sillä Ligeti loi sen myötä kokonaan uuden sävellystyylin, Ex Nihilo’n, joka tarkoittaa suomeksi ’tyhjästä’. Tämä pianosarja toimi ikään kuin avauksena tyylille jota hän myöhemmässä tuotannossaan käytti. Tällä konsertilla juhlistamme György Ligetin syntymäpäivää, josta tulee toukokuussa 2023 kuluneeksi täydet sata vuotta. Ligetin seurana kuullaan Bela Bartókin, Aleksander Skrjabinin ja Sergej Prokofjevin pianomusiikkia.

Marie Körkkö on helsinkiläinen pianotaiteilija ja Feldenkrais® -menetelmän opettaja, joka on valmistunut molempiin ammatteihinsa Italiassa. Suomeen palattuaan hän on järjestänyt omia konserttisarjoja sekä toiminut soitonopettajana usealla eri paikkakunnalla. 2018 hän perusti Helsingin keskustaan oman studionsa Pianokellarin. Marraskuussa 2021 hän aloitti tuottamaan tilassaan konserttisarjaa Kellarista kajahtaa!, joka tarjoaa kotikonserttityyppisiä tilaisuuksia muutaman kerran vuodessa. Esiintyjinä sarjassa on Körkön lisäksi hänen kutsumansa vierailevat taiteilijat.

Musiikin maisteriksi Körkkö valmistui Veronan konservatoriosta 2012. Sitä ennen hän on valmistunut musiikin ammatillisista koulutuksista Helsingissä ja Lahdessa. Pianotaiteilijana Körkkö on esiintynyt vuosien mittaan niin solistina kuin lied- ja kamarimuusikkona asuinmaissaan Suomessa ja Italiassa, mutta vieraillut myös Puolassa ja Venäjällä. Vapaa-ajallaan hän viihtyy kaikenlaisen taiteen parissa ja pitää monipuolisesta liikkumisesta.