Sibbe Live!: I fortunati - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: I fortunati

29.05.2024 19:00 – 20:00

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Katriina Rainio, barokkiviulu
Tuomas Kourula, teorbi ja arkkiluuttu
Topias Tiheäsalo, barokkikitara
Jouni Pusa, lyömäsoittimet

I fortunati on Tuomas Kourulan ja Topias Tiheäsalon vuonna 2018 perustama vanhan musiikin yhtye, joka keskittyy erityisesti varhaisen barokinajan näppäilysoitinmusiikkiin. Yhdessä he ovat tehneet sovituksia 1600-luvun italialaisen, espanjalaisen ja ranskalaisen ohjelmiston pohjalta. Nämä sovitukset taas tarjoavat ponnahduslaudan improvisaatioille: ajan tanssi- ja muunnelmakappaleet olivat kuin oman aikansa jazzstandardeja, joita jokaisella muusikolla oli lupa käsitellä kykyjensä ja mielikuvituksensa mukaan.

I fortunati toimii myös continuoryhmänä säestäen Claudio Monteverdin lauluja. Toisinaan yhtye muuttaa muotoaan rytmisemmäksi, kun lyömäsoittaja Jouni Pusa liittyy soittajistoon. Loppuvuodesta 2023 soitinyhtye laajeni nelihenkiseksi, kun viulisti Katriina Rainio astui kuvioihin. Barokkiviulu on mitä luontevin soinnillinen lisä ja laajennus kahden vanhan näppäilysoittimen ja lyömäsoittimien luoman rytmis-harmonisen kudoksen päälle!

Sibelius-museon konsertissa kuullaan yhtyeen näkemyksiä muun muassa Johann Hieronymus Kapsbergerin, Alessandro Piccininin, Antonio Bertalin, Gaspar Sanzin, Santiago de Murcian, Robert de Viséen sävellyksistä. Luvassa elävää rytmiikkaa, rikkaita improvisaatioita sekä kauniisti virittyneitä harmonioita!