Sibbe Live: Kamarimusiikki-ilta – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live: Kamarimusiikki-ilta

Aikuinen 15€

Eläkeläinen/opiskelija 12€

← Kaikki tapahtumat

Patrik Kleemola, Timo Korhonen, kitara

Bach, Pohjola (kantaesitys), Schubert

Sibelius-museon Sibbe Live! -konsertissa keskiviikkona 20. lokakuuta klo 19.00 kuullaan kahden kansainvälistä menestystä niittäneen suomalaisen kitaristin musiikkia.  

Timo Korhosen pitkä kansainvälinen ura on vienyt hänet konserttimatkoille kolmeenkymmeneen maahan. Hän on esiintynyt lukuisten sinfoniaorkestereiden kanssa ympäri maailmaa, pääosin Euroopassa ja Aasiassa. Korhonen on tunnettu eteläamerikkalaisen ja nykymusiikin tulkitsemisesta.  

Niin ikään Patrik Kleemola on esiintynyt kotimaan lisäksi ulkomailla. Hänet tunnetaan yhteistyöstä useiden nykysäveltäjien kanssa: intensiivinen yhteistyö onkin tuottanut yli 30 kitarateosta. Patrik Kleemolan monipuolinen ohjelmisto ulottuu 1500-luvun teoksista aina kantaesitettäviin, hänelle sävellettyihin teoksiin.  

– Konsertissa kuullaan kolme laajaa teosta. Johann Sebastian Bachin ja Franz Schubertin lisäksi luvassa on Seppo Pohjolan uuden soolokitarateoksen kantaesitys, Kleemola kertoo.  

Pohjolan teos Kaiun jakaantuu viiteen erilliseen, peräkkäin soitettavaan osaan, joiden nimet kuvaavat luonnonilmiöitä. Schubertin 9. jousikvarteton g-mollista kuullaan vuonna 2020 edesmenneen Julian Breamin sovitus kahdelle kitaralle.  

– Tätä Breamin mestarillista, mutta hyvin vaativaa sovitusta esitetään harvoin ja on hienoa päästä soittamaan tämä nyt elävän yleisön eteen, Kleemola toteaa.  

Kleemolan mukaan konserttiyleisölle esiintymisen nyt-hetkessä on jotain ainutlaatuista. 

– Kun yleisö on läsnä, se myös herkistää soittajaa yhä enemmän musiikille ja sille kommunikaatiolle mitä nyt-hetkessä tapahtuu, Patrik Kleemola sanoo.