Sibbe Live!: Sävellyskonsertti – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Sävellyskonsertti

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Ulf Långbacka on opiskellut Åbo  Akademissa ja Sibelius-Akatemiassa. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla kursseilla Suomessa ja ulkomailla.  Vuodesta 1991 hän on toiminut Åbo Akademin musiikin lehtorina. Vuoteen 2022 asti hän johti virassaan opiskelijakuorot Florakören ja Brahe Djäknar. Sen jälkeen hän on keskittynyt sävellykseen ja musiikinteorian  opettamiseen osa-aikaisena lehtorina.

Hän on säveltänyt suuren määrän kuoromusiikkia ja lukuisia isomuotoisia tilaussävellyksyä. Hänen ensimmäinen oopperansa Henrik och häxhammaren esitettiin v. 2011 osana Turun kultturipääkaupunkivuoden ohjelmaa. Hänen Mässa i mångfaldens tid tilattiin Porvoon ruotsalaisen hiippakunnan toimesta juhlistamaan luterilaisen uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa v. 2017.

Viime aikoina hän on kirjoittanut paljon kamarimusiikkia, erityisesti  teoksia jotka yhdistävät elektroniikan ja akustisen instrumenttien käyttöä, kuten  Galjonsfigur (2019) Sekakuorolle ja elektroniikalle ja konsertissa kuultavat teokset Tipping point (2021) ja Void- searching, staring, leaping, embracing (2023)

Ohjelma:

Jardin de l´extase (2018) Kahdelle viululle 4′

Winter violin (2021-22) (Uruppförande) Viulu, piano 11′

Void-searching, staring, leaping, embracing (2023) Piano, sello, elektroniikka 21′

VÄLIAIKA

Tipping Point (2021). viulu, klarinetti, perkussiot, piano, elektroniikka 25′

Erik Nygård, viulu, Ilana Gothoni, viulu, Henna Jämsä, klarinetti, Sam Fröjdö, lyömäsoittimet, Tuuli Lempa, piano & live-elektr., Teemu Mastovaara, sello, elektr., Ulf Långbacka, elektr., Artturi Elovirta, media-artisti