Sibbe Live!: Stensöta – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Live!: Stensöta

Aikuinen 15€

Opiskelija/ eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Stensöta on pohjanmaalainen kansanmusiikkiduo, jonka juuret ovat suomenruotsalaisessa perinteessä. Duon muodostavat Amanda Harald (viulu, alttoviulu ja laulu) ja Jacob Sundström (bouzouki, viulu, kitara ja laulu). Stensöta perustettiin kesällä 2022, ja siitä lähtien se on työskennellyt kotimaisen kansanmusiikin elvyttämiseksi uusien modernien sovitusten avulla. 

Kaksikosta toinen, Amanda Harald, on kotoisin Uusikaarlepyystä. Kansanmusiikki on periytynyt Haraldin perheessä useiden sukupolvien ajan, ja hänellä on vahvat juuret Socklotin viuluperinteessä. Syksystä 2023 lähtien Harald on opiskellut musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Duon toinen jäsen, Jacob Sundström, on kotoisin Kokkolasta. Sundström on perinyt kansanmusiikilliset juurensa Kruunupyystä ja Ähtävältä. Jacob opiskelee musiikkikasvatusta Novia-ammattikorkeakoulussa Pietarsaaressa.  

Duon monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu kaikkea keskiaikaisista balladeista ja kansanlauluista viulumusiikkiin ja omiin sävellyksiin – kaikki esitetään valloittavalla soittamisen ilolla. Ohjelmiston painopiste on Pohjanmaan pohjoisosissa Oravaisista Kokkolaan. 

Keväällä 2023 kaksikko julkaisi ensimmäisen singlensä ”Svallvågor”, jota on soitettu paljon suomenruotsalaisissa radioissa. Duo on esiintynyt ympäri Suomea: Kaustisilta Helsinkiin. He ovat esiintyneet myös ulkomailla Ruotsissa ja Virossa. Tarkasta ja kauniista yhteissoitosta duo sai Medelpadin kansanmusiikkiliiton pronssisen yhteissoittomitalin Sundsvallissa syksyllä 2023 järjestetyllä yhteissoittoviikolla. 

Huhtikuun 10. päivänä järjestettävässä konsertissa yleisö pääsee nauttimaan Pohjanmaan kansanmusiikkiperinteen parhaimmistosta sekä arkistojen kätköistä löytyneistä kappaleista. Ohjelmassa on kaikkea viulunsoittaja Jakob Högdahlin mahtipontisista menueteista aina Kokkolan seudun vauhdikkaisiin sottiiseihin, jotka lomittuvat rakkaudesta ja kaipuusta kertoviin kansanlauluihin.