Studia Generalia - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Studia Generalia

Kulttuurikampus Turku aloittaa uuden Studia Generalia -sarjan

Tule kuuntelemaan, katsomaan ja keskustelemaan!

Kulttuurikampus Turku on aloittanut tapahtumasarjan, jossa jokaiseen aiheeseen saadaan ainakin kaksi eri näkökulmaa ja tilaa on reilusti myös yleisökeskustelulle.

Sarja toteutetaan yhteistyössä Sibelius-museon kanssa. Tapahtumat alkavat klo 18, kestävät 1,5 tuntia ja niihin on vapaa pääsy. Sarja jatkuu kevätkaudella 2024 kahdella tapahtumalla.

28.11. Loitsun voima – Tiedettä, taidetta ja keskiajan taikuutta

Miten esittää keskiajan magiaa suurtapahtumassa? Miten kertoa taikuudesta huumorin keinoin?

Kesällä 2023 Aura of Puppets -nukketeatterikollektiivi ja Keskiajan Turku -tapahtuma toteuttivat yhdessä Commedia dell’Arten ja keskiaikaisen käsinukketeatterin perinteestä ammentavan ja improvisaatioon perustuvan esityksen ”Noitien ja narrien väki” Vanhalla suurtorilla.

Esityksen hahmot tekevät paluun Sibelius-museossa samalla, kun dos. Reima Välimäki kertoo keskiajan taikuudesta ja tutkijan ja taiteilijoiden yhteistyöstä.

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin kulttuurin kärkihankkeen kanssa.

Esiintyjät: Reima Välimäki (Turun yliopisto) ja Aura of Puppets: Hanne Lammi, Anna Nekrassova, Laura Sillanpää, Maija Westerholm

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:

Anu Juva
anu.juva@turkubusinessregion.com
+358 500 535 371

Kulttuurikampus Turku on voimakkaasti vaikuttava kulttuurialan verkosto, joka edistää strategisesti alan koulutusta, tutkimusta, yritystoimintaa ja yhteistyötä Turussa sekä vahvistaa alan asemaa ja näkyvyyttä yhteiskunnassa ja päätöksenteossa. Kehitämme yhdessä Turkua yhä elinvoimaisemmaksi, kansainvälisemmäksi ja eurooppalaisemmaksi korkeakoulu- ja kulttuurikaupungiksi.

https://kulttuurikampusturku.turkubusinessregion.com/