Tanssiva joulukalenteri: We Belong Together – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Tanssiva joulukalenteri: We Belong Together

Tanssitaideteos, joka tutkii näkyväksi tulemisen, tilan haltuun ottamisen käsitteitä sekä katsojan ja esiintyjän välistä suhdetta.

Tanssijat, jotka ovat pukeutuneena kokomustiin ihonmyötäisiin asuihin ja stilettoihin sijoittuvat ympäri tilaa toteuttaen samanaikaisesti tarkkoja yhteisiä muotoja, liikkeitä ja asentoja. Tanssijoiden kasvot sekä hiukset ovat peitettyinä, joka luo vaikutelman silueteista, kuin patsaista tai niiden varjoista. Teos korostaa feminiinistä liikekieltä toteuttavien naistanssijoiden toimijuutta ja kääntää päälaelleen patsashahmojen objektiivisuuden. Tanssijoiden yhtenäistä tarkkaan setattua koreografiaa ylläpitää musiikki, jonka vain tanssijat voivat langattomistaan kuulokkeistaan kuulla.

Kyseessä on Pauliina Latvan koreografioima tanssiteosdemo kolmelle tanssijalle. Teos pohjaa Heels -tekniikkaan, joka on ollut nosteessa kaupallisen tanssin alalla. Latva on syventynyt Heels -tanssiin 2016 vuodesta alkaen. Hän on kiinnostunut tutkimaan Heels -tekniikkaa taidetanssin kontekstissa sekä tuomaan tekniikkaa näkyväksi julkisissa tiloissa.

Esityksen järjestää Läntinen tanssin aluekeskus.