Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sibbe Live: Klassinen keskiviikko

9 syyskuun @ 19:00 - 20:30

10€ - 12€

20 vuotta kahdella sellolla
Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen

 

Keskiviikkona 9.9. lavalle nousee sellistiduo Anna-Maaria ja Olli Varonen. Heidän konsertissaan kuullaan mm. Mozartin, Schubertin, Boccherinin ja Bartókin teoksia. Teokset edustavat barokkia, wieniläisklassismia, romantiikkaa ja kansanmusiikkia.

– Minulla ja vaimollani on vahvat siteet Unkariin, mm. Budapestin Liszt-akatemian opiskelujen kautta. Unkarilaisuus vaikutti myös tähän konserttiin, jossa esitämme esim. teoksen 12 lintua, joka on oma tulkintani kahdesta unkarilaisesta kansanlaulusta, kertoo Olli Varonen.

Aviopari Varosen esiintyminen Sibelius-museossa on myös kunnianosoitus heidän kaksikymmenvuotiaalle taiteilijanuralleen. Vuosikymmenten saatossa pariskunta on matkustellut ja kerännyt lukemattomia kokemuksia useissa eri maissa kahdestaan, muiden taiteilijoiden ja myös musiikkia harrastavien tyttäriensä Annin ja Ellin kanssa.

– Konserttiin mahtuu paljon muistoja kuluneilta vuosilta, mutta myös uusia kappaleita. Viime vuosina meillä on ollut ilo tehdä tiivistä yhteistyötä säveltäjä Harri Wessmanin kanssa ja esitämmekin myös hänen sävellyksiään, sanoo Olli Varonen.

Koronaepidemia hankaloitti erityisen paljon live-musiikin esittäjien toimintaa tänä keväänä. Anna-Maaria ja Olli Varonen ovat tehneet muutaman konsertin suorana verkkolähetyksenä, mutta heidän mukaansa tunnetta ei voi verrata oikeaan kanssakäymiseen yleisön kanssa.

– Konserttikokemus syntyy muusikon ja yleisön vuorovaikutuksesta, jossa molemmat osapuolet ovat yhtä tärkeitä.  Voi kuulostaa erikoiselta, mutta yleisön hiljaisuus ja sanaton viestintä on usein hyvin voimakasta, selittää Olli Varonen.

 

Konsertti alkaa klo 19, lipunmyynti avataan klo 18

Liput: aikuiset 12 €, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 10 €

Osta lippuja

 

Tiedot

Päivämäärä:
9 syyskuun
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
10€ - 12€

Tapahtumapaikka

Sibeliusmuseum
Biskopsgatan 17
Åbo, 20500 Finland
Puhelin:
+358-(0) 20 786 1472

Recent Posts / View All Posts

Sibelius-museo sulkee estääkseen koronaviruksen leviämisen

| Ajankohtaista | No Comments
Uusien rajoitusten mukaisesti suljemme museon 2.12.2020 ja avaamme näillä näkymin joulutauon jälkeen 13.1.2021. Tämän jakson aikana emme myöskään ota vastaan ryhmiä. Toivotamme kaikki uudelleen tervetulleiksi sitten, kun pystymme jälleen takaamaan...

MARRASKUUN TARJOUS: – 10 % opastuksesta keväällä 2021

| Ajankohtaista | No Comments

MARRASKUUN TARJOUS! – 10 % opastuksesta keväällä 2021   Marraskuun aikana tarjoamme 10 % alennuksen kevään 2021 opastuksille: Sibelius – The One and Only, Ruisrock – Kuinka kaikki alkoi tai…

Turvallisuutesi on meille tärkeää

| Ajankohtaista | No Comments
Turvallisuutesi on meille tärkeää Tervetuloa konsertteihin Huomioimme kauden tapahtumissa koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ja THL:n antamat turvallisuusohjeistukset. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa. Konsertit ovat pääsääntöisesti ilman väliaikaa ja niiden kesto on noin 60...
Sibeliusmuseums bakgård, Pehr Kalm revival

Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella

| Ajankohtaista | No Comments
Äänitaidetta Sibelius-museon ulkopuolella Sibelius-museon takapihan puutarhassa, Jan Erik Anderssonin Pehr Kalm Revival -teoksen luona on lokakuun aikana mahdollista kuulla kahta eri äänitaideteosta. Äänitaideprojekti Kuuntele sientä, kuuntele pyörää tuo Turun kaupunkitilaan...