Opastukset

Jean Sibelius – kansallissäveltäjän elämä ja musiikki

Opastettu kierros Sibelius-näyttelyssä kertoo suomalaisen musiikin historiasta sekä Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen (1865–1957) elämästä. Minkälainen säveltäjä Sibelius oli, mitkä ovat hänen keskeisimpiä teoksiaan? Opastuksella kerrotaan myös millainen musiikkikaupunki Turku oli Sibeliuksen aikana, keitä hänen ystäviään kaupungissa asui ja miksi säveltäjän nimikkomuseo on juuri Turussa? Opastuksen loppuun kuunnellaan yhdessä Finlandia, op. 26.

Kesto: 60 min
Hinta: museon aukioloaikojen ulkopuolella opastus 35 €/ ryhmä + pääsyliput. Perjantaisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä: 60 €/ ryhmä + pääsyliput.
Ryhmän koko: max. 25 henkeä/ opas, vain yksi ryhmä kerrallaan.

Grammari!

Äänentallennuksen ja -toiston historiasta kertova opastus. Vuonna 1877 Edison lausui uuteen keksintöönsä fonografiin sanat ”Mary had a little lamb”. Tuon historiallisen hetken jälkeen äänentallennus on kehittynyt osaksi ihmisten jokapäiväistä elämää. Äänentallennuksella on lähes 150-vuotinen ja monivaiheinen historia. Mihin käyttöön fonografi oli alun perin tarkoitettu? Kuka oli Charles Cros? Miksi vinyylilevyn ja savikiekon pyörimisnopeudet eivät ole yhteneväiset? Onko analoginen formaatti digitaalista parempi?

Kesto: 45 min
Hinta: 35 €/ ryhmä + pääsyliput. Perjantaisin klo 16 jälkeen, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä: 60 €/ ryhmä + pääsyliput.
Ryhmän koko: max. 20 henkeä/ opas, vain yksi ryhmä kerrallaan.