Avant Aboagora: Rohkeutta, vastarintaa ja musiikillista aktivismia läpi vuosisatojen – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Avant Aboagora: Rohkeutta, vastarintaa ja musiikillista aktivismia läpi vuosisatojen

12.08.2024 16:00 – 17:00

← Kaikki tapahtumat

Ennen illan Songs of Judith -konserttia muusikko-tutkija Marika Kivinen kertoo musiikillisesta aktivismista ja rohkeudesta erilaisissa vastarintaliikkeissä avoimella Avant Aboagora -luennolla. Puheenvuoro virittää meidät vallankumouksen tunnelmaan ja tarjoaa illan konsertissa kuultavalle musiikille uusia peilejä.

Tieteen ja taiteen tekijöiden sekä yleisön kohtaamispaikka Aboagora-tapahtuma järjestetään 14. kertaa Sibelius-museossa 28.–30. elokuuta 2024. Tapahtuman teemana vuonna 2024 on Mars, the Bringer of War. Päätapahtumaa ennakoiva Avant Aboagora -luento on pääsymaksuton ja avoin kaikille. 

Marika Kivinen on mezzosopraano, historioitsija, sukupuolentutkija, rasismintutkija ja kolumnisti. Hän viimeistelee väitöskirjaa Åbo Akademin yleisen historian oppiaineeseen aiheenaan eksotismi ja rodullistaminen 1900-luvun alkupuolen laulumusiikissa ja laulukulttuurissa. Hän esiintyy säännöllisesti solistitehtävissä ja on mm. ollut mezzosolistina Verdin ja Mozartin Requiemissä. Tänä keväänä ilmestyi Refrain Recordsin levy, jossa Marika yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa pianisti Jenna Ristilän kanssa esittää Christian Holmqvistin yksinlauluja. Hän toimii laulun tuntiopettajana Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ja on Ensemble MMXX:n altto. Hän on Tutkimusyhdistys Suoni r.y:n hallituksen jäsen. Suoni edistää aktivistista musiikintutkimusta.

Puheenvuoro järjestetään Aboagora-hankkeen sekä Turun Musiikkijuhlien yhteistyönä.