Elokuvanäytös: Interludes – välisoittoja elämästä - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Elokuvanäytös: Interludes – välisoittoja elämästä

Vapaa pääsy

← Kaikki tapahtumat

Interludes – välisoittoja elämästä on Turun taideakatemian opiskelijoiden musiikkilyhytelokuva, jonka on ohjannut Elisa Tekoniemi ja käsikirjoittanut sekä säveltänyt Kristiina Palviainen. Elokuva on toteutettu yhteistyössä Turun konservatorion opiskelijoiden kanssa. Kaikkinensa elokuvan tekoon on osallistunut lähes 50 paikallista taidealojen opiskelijaa. Suomen Kulttuurirahasto ja TOP-säätiö ovat tukeneet elokuvan tuotantoa.

Anette (Oona Seppänen) ja Jaakob (Jaani Kekäläinen) ovat kasvaneet klassisen musiikin ympäröiminä. Se on aina ollut heille enemmän kuin harrastus tai työ – se on ollut heidän yhteinen juttunsa. Sisarusten väliseen suhteeseen hiipii kuitenkin jännitteitä, kun Anette alkaa kokea jäävänsä veljensä varjoon.

Interludes – välisoittoja elämästä on tarina sisaruudesta ja jaetusta taiteellisesta intohimosta. Elokuva kertoo Anetten ja Jaakobin välisestä suhteesta paitsi sisaruksina, myös säveltäjinä, ja tarkastelee taiteellisen työn luomia paineita. Mikä saa “luomisen tuskan” muuttumaan henkilökohtaiseksi kärsimykseksi? Entä mistä kumpuaa kateus, joka kykenee horjuttamaan läheisimpiäkin perhesuhteita?

Tapahtuman järjestää Turun musiikkijuhlat.