Filmvisning: Interludes – välisoittoja elämästä - Sibeliusmuseum Hoppa till huvudinnehållet

Filmvisning: Interludes – välisoittoja elämästä

Gratis inträde

← Alla evenemang

Interludes – välisoittoja elämästä är en musikkortfilm av studerande från Konstakademin vid Åbo yrkeshögskola, regisserad av Elisa Tekoniemi och manus samt komposition av Kristiina Palviainen. Filmen verkställdes som samarbete med studerande från Åbo konservatorium. Allt som allt har nästan 50 lokala studerande inom olika konstlinjer deltagit i skapandet av filmen. Finska kulturfonden och TOP-stiftelsen har stöttat produktionen av filmen. 

Anette (Oona Seppänen) och Jaakob (Jaani Kekäläinen) har växt upp omringade av klassisk musik. Det har alltid varit mer än bara en hobby eller ett jobb – det är deras gemensamma grej. Det kryper dock in spänning i syskonens relation då Anette upplever att hon blir i sin brors skugga. 

Interludes – välisoittoja elämästä är en berättelse om syskonskap och delad konstnärlig passion. Filmen handlar både om Anettes och Jaakobs relation som syskon och som tonsättare, och undersöker den press som skapas av konstnärligt arbete. Vad får ”smärtan av att skapa” att förändras till en personlig plåga? Varifrån kommer avundsjukan, som kan skaka även de närmsta familjerelationerna?

Evenemanget ordnas av Åbo musikfestspel.