Jazz sounds from Ukraine – Mari Zhiginas - Sibeliusmuseum Siirry pääsisältöön

Jazz sounds from Ukraine – Mari Zhiginas

Aikuinen 15€

Opiskelija/eläkeläinen 12€

← Kaikki tapahtumat

Mari Zhiginas – laulu

Oleksiy Bogolyubov – piano

Oleksandr Charkin – pasuuna

Mitya Gerasimov – klarinetti

Juuso Rinta – basso

Alessandro D’Anna – rummut

Konsertissa esitetään tunnettuja jazz-kappaleita kuten ”I’m old fashioned”, ”All or nothing at all”, ”Devil may care” ja monia muita. Yhtye esittää tietenkin myös ukrainalaisia lauluja. Tule ja koe Mari Zhiginasin lumoava lauluääni!

Mari Zhiginas on ukrainalainen jazzlaulaja. Vuodesta 1998 lähtien hän on esiintynyt Ukrainan tunnetuimpien yhtyeiden kanssa sekä tunnetuilla ukrainalaisilla festivaaleilla ”Koktebel – Jazz”, ”Leopolis Jazz Fest”, ”Jazz Delegation” … Hän on myös ”Speaking Singing”-laulutekniikan kehittäjä.

Oleksiy Bogolyubov on ukrainalainen jazzpianisti, sovittaja sekä opettaja. Hän on esiintynyt monen tunnetun muusikon kanssa, niiden joukossa mm. Godwin Louis (USA), Mark Gross (USA), Freddie Hendrix (USA), Leo Gendelman (Brasilia), Gregory Boyd (Tanska).

Oleksandr Charkina on ukrainalainen pasunisti joka on tehnyt yhteistyötä sekä soittanut monien tunnettujen ukrainalaisten muusikkojen ja yhtyeiden kanssa, esimerkiksi Dennis Adu, Denys Dudko, Okean Elzy, MONATIK ja TNMK. Charkina on myös esiintynyt useilla levyillä, monen yhtyeen jäsenenä sekä studiomuusikkona. Hän on vastikään säveltänyt musiikkia ukrainalasen elokuvan «У справу втручається Остап Гуляй» teaseriä varten.

Alessandro D’Anna – Ilmestyttyään kansalliselle näyttämölle 2012 Alessandro on luonut musiikkia joka juontaa juurensa hänen lumoavasta lahjasta kuulla tulevaisuuden sävelet sekä hänen voimakastahtoisesta halusta soittaa näitä. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo tehnyt yhteistyötä monen merkittävän kansainvälisen jazzmuusikon kanssa, kuten David Kikoski, Essiet Okon Essiet, Mark Gross, Freddie Hendrix, Janusz Muniak, John Taylor, Eve Cornelious, Gregory Boyd, Abraham Burton, Rick Germanson, Benito Gonzales ja Bruce Barth.

Juuso Rinta on Helsingissä toimiva suomalainen kontrabasisti. Hän on esiintynyt useimpien tunnetuimpien suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa sekä esiintynyt Euroopan sisällä mm. Norjassa, Puolassa, Saksassa, Italiassa ja Virossa. Euroopan ulkopuolella Juuso on esiintynyt New Yorkissa, New Jerseyssä sekä Los Angelesissa. Hän on opiskellut jazz-musiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä New Yorkin Manhattan School of Musicissa.

Juuso Rinta on aktiivinen ja monipuolinen esiintyjä Helsingin jazzpiireissä. Tämän lisäksi että hän työskentelee freelance muusikkona, hänen soittoa voi kuulla myös yhtyeissä kuten Anabasís, joka esittää Rinnan sävellysten lisäksi pianisti Joonas Haaviston sävellyksiä, Hector Lepe 4 joka nauhoitti juuri ensimmäisen pitkäsoittonsa, Kadi Vija Trio, Ilmari Rönkä Ulappa, Linear John sekä Silva Kallionpää Quartet.

Mitya Gerasimov on ukrainalainen klezmer- ja jazzklarinetisti, Pushkin Klezmer Bandin johtaja ja Kiovan klezmerfestivaalin perustaja.