Ruisrock 1970: Iltalava – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Ruisrock 1970: Iltalava

Ruisrock 1970 – Miten kaikki alkoi –näyttelyn viimeisenä päivänä juhlistamme festivaalia ja palaamme vielä kerran 51 vuoden takaiseen kesään muisteluiden ja elävän musiikin merkeissä.

Ruisrock 1970: Iltalava –ohjelmallisessa illassa alkuperäisjärjestäjiin kuuluva ja näyttelysuunnittelussa mukana ollut Antero Laiho kertoo, mistä festivaali sai alkunsa ja millaista oli järjestää valtavaksi paisunut rockfestivaali vailla aikaisempaa kokemusta. Illan musiikkitarjonnasta vastaa Uudenmaankatu 15 -yhtye, sekä yhtyeessä soittavan – niin ikään Ruisrockin alkuperäisjärjestäjiin kuuluvan – Kari Purssilan sooloesitys.

Ohjelma:

Museon tervehdys

Antero Laiho kertoo festivaalin synnystä

Kari Purssila – Soolo

Tauko, jonka aikana näyttely auki

Uudenmaankatu 15 –yhtye

Ohjelman kesto n. 1,5h tauon kanssa.

Antero Laiho on tietokirjailija ja Ruisrockin alkuperäisjärjestäjiä. Hän on tutkinut populaari- ja nuorisokulttuuria ja ollut mukana kirjoittamassa useita artikkeleja sekä kirjoja Ruisrock – ensimmäiset 25 vuotta, Föribeat – turkulaisen rockin arkeologiaa ja Upolaiset ja paskasakki – modit ja rockerit Turussa 1960-luvulla.

Uudenmaankatu 15 perustettiin vuoden 1969 loppupuolella samoihin aikoihin, kun Ruisrock-festivaalin järjestämisestä oli tehty päätös. Yhtyeen kitaristi ja laulusolisti Kari Purssila on yksi Ruisrockin perustajajäsenistä. Nykyisessä kokoonpanossa on kolme alkuperäisjäsentä.