Sibbe Atrium Live!: Jaakko Penttinen, Severi Peura – Sibelius-museo Siirry pääsisältöön

Sibbe Atrium Live!: Jaakko Penttinen, Severi Peura

Aikuiset 15€

Opiskelijat/ eläkeläiset 12€

← Kaikki tapahtumat

Jaakko Penttinen 

Jaakko Penttinen on muun muassa E-Musikgruppe Lux Ohr -yhtyeestä tunnettu turkulainen elektronisen musiikin tekijä. 

Pääinstrumenttinsa modulaarisyntetisaattorin ohella hän on palannut viime aikoina nuoruuden instrumenttinsa sähköbasson pariin tutkien dub-musiikille ominaisia elementtejä ja tekniikoita sekä niiden hyödyntämistä ambientissa ja kokeellisessa elektronisessa musiikissa. 

Atrium Live -tapahtumassa hän esittää dubtekniikoita ja elektronista musiikkia törmäyttävää uutta soolomateriaaliaan ensimmäistä kertaa.

Severi Peura 

Severi Peura Auralloop on muusikko-tuottaja Severi Peuran kokeellinen sooloprojekti, jossa yhdistyy minimalistinen taidemusiikki, drone, ambient ja maailmanmusiikki. Projekti sai alkunsa pandemian luomassa tyhjiössä, jossa aika antoi Peuralle mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle multi- instrumentalismin ja looper-taiteen maailmaan. 

Atrium Livessä esitettävä Plantae-teos on äänimaalaus kasvien hallitsemasta maailmasta, jota uhkaa päällevyöryvä hidas katastrofi. Kasvien armoilla eläville, keskenään eri kieltä puhuville olennoille muutos on ensin liian hidas havaittavaksi, mutta mitä tapahtuu kun muutos huomataan? Löytävätkö olennot yhteisen kielen ja ratkaisun katastrofiin? 

Meditatiivinen teos rakentuu akustisilla ja sähköisillä soittimilla kerros kerrokselta looper-pedaalin avulla äänimaailmaksi, johon kaikki Atriumissa syntyvät äänet jättävät jälkensä. Hetkessä hiljalleen muodostuva esitys kutsuu hengittämään hidasta muutosta staattisen pohjasävelen ympärillä. Aura-joessa Taidelautalla 2021 kantaesitetty teos käy jatkuvasti myös omaa hidasta evoluutiotaan ja jokainen esitys eroaa edellisestä hieman. Mutta huomaako olento eron, vai onko muutos liian hidas havaittavaksi? 

Severi Peura – Saz, alttosaksofoni, basso, kitara, harmooni, laulu, looper ja efektit.